Hlavní obsah

Opava se i přes oslabení chce pohybovat v horních patrech 2. ligy

OPAVA

Opavští fotbalisté vstoupí do nové sezóny druhé ligy sice výrazně oslabení, přesto hodlají bojovat o lepší umístění, než bylo sedmé místo z minulého ročníku. Generální manažer Pavel Hadamczik chce zároveň pokračovat v rozvoji klubu s dlouhodobým cílem vrátit se do první ligy, odkud Opava sestoupila v roce 2005.

Článek

Během letní přestávky však Opava přišla o dvě hlavní opory. Zkušený tvůrce hry Milan Barteska přestoupil do Sezimova Ústí a kanonýr Pavel Šultes zamířil do prvoligové Olomouce, kam se z hostování vrátil i Martin Pulkert.

"Šultes s Barteskou se budou velmi těžce nahrazovat. Proto musím konstatovat, že mužstvo je oslabeno," uvedl trenér Radoslav Látal na dnešní tiskové konferenci. "I proto se zaměřujeme na zlepšení defenzivy, především pak v utkáních na hřištích soupeřů," naznačil, že se s týmem hodlá soustředit hlavně na obranu.

Mezery v sestavě se vedení klubu snažilo zacelit hráči přicházejícími na hostování. Z Olomouce si Opava vypůjčila záložníka Radima Nepožitka s útočníkem Tomášem Pospíšilem, z Fulneku útočníka Ondřeje Malohlavu a z Frýdku-Místku obránce Jana Schaffartzika. Z Vratislavi se pak vrací bek Vladimír Čáp.

I přes oslabení si však klub neklade malé cíle. "I tak máme kvalitní kádr a chceme se dostat na lepší než sedmé místo, které jsme obsadili v minulé sezoně," uvedl generální manažer Hadamczik, který pracuje i na rozvoji týmu. "Založili jsme B-tým, který bude hrát divizi a v budoucnu by nás měl zásobovat odchovanci. Navíc pracujeme na výstavbě vyhřívaného trávníku, což jsme však nyní museli na čas odložit," dodal.

Reklama

Související témata: