Hlavní obsah

VIDEO: Když vyhrajeme 30 zápasů, jsme v lize, plánuje trenér Dukly Bittengel

PRAHA

Pražské Dukle se ligová vize docela zamlouvá a klidně by po nejvyšší soutěži sáhla. „Když vyhrajeme všech třicet zápasů, docela určitě se do ní dostaneme,“ pravil před pátečním úvodním druholigovým duelem s Hlučínem trenér Günter Bittengel. Nežertoval, ani nenadsazoval, protože na Julisce atak na postup plánují. A to přesto, že jdou do soutěže s hodně mladým mužstvem poskládaným výhradně z vlastních hráčů.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalista Dukly Praha Michal Kolomazník v souboji s Adamem z Bohemians 1905 v loňském druholigovém duelu.

Článek

Časy, kdy Dukla spoléhala na hostující legii, nenávratně skončily. Na Julisce sází výlučně na vlastní hráče.

„Ve dvaadvacetičlenném kádru jsou jen naši fotbalisté. V juniorce, která bude od podzimu hrát divizi, zrovna tak, přičemž obě mužstva jsou propojena. Taková je fotbalová filosofie současné Dukly,“ vysvětloval kouč Pražanů Günter Bittengel a novou praxi si pochvaloval. „Přístup hráčů je úplně jiný, práce s nimi je mnohem jednodušší než s fotbalisty, kteří přicházeli pouze na hostování.“

Novotný si hledá angažmá

Do druholigového podzimu vstoupí Dukla bez několik zkušených opor, které jí v předchozí sezóně vydatně pomohly. Zelenka odešel na hostování do Bohemians 1905, Blaha zamířil zpátky do žižkovské Viktorie, M. Vorel do Slavie, Novotný dostal svolení, aby si hledal nové angažmá.

„Během uplynulého roku pomohl Novotný nám trenérům i hráčům kolem sebe, neboť po jeho boku vyrostli ve výborné stopery Kučera a Macháček. Ti ho teď o místo v sestavě připravili, takže jsme mu nedělali překážky,“ prozrazoval Bittengel.

Sázka na mladé talenty

Už tím naznačil, že v nové sezóně bude sázet na mladé. V kádru jich má spoustu a údajně samé šikovné talenty. „A nejen Tomáše Bergra, o němž ještě hodně uslyšíme, ale i Šimla, Kučeru, Malého,“ prozrazuje trenér. Kostru mužstva ale bude samozřejmě tvořit zkušená a osvědčená osa - brankář Svoboda, obránce Jan Vorel, Gedeon ve středové řadě a Kolomazník v útoku.

A zmiňovaná ligová vidina? „Ambice na postup máme, ale vedení před nás podobný cíl neklade,“ přiznává Bittengel. „Proč to tajit? Postoupit chceme,“ říká na rovinu šéf fotbalové Dukly Martin Lafek a dodává, že v tom případě je připraven zvýšit i současný rozpočet pohybující se kolem 25 milionů o další peníze.

Se stadionem splňujícím prvoligové parametry by podle něho nebyl problém. „Spolupráce s armádou je perfektní, takže jsem přesvědčen, že bychom Julisku zmodernizovali tak, aby se na ní liga dala hrát. Vždyť chybí jen vyhřívání a sedačky,“ nebojí se starostí s účastí v nejvyšší soutěži.

Přenosy z Julisky opět na Sport.cz

Na podzim bude pokračovat tradice přímých přenosů z domácích zápasů Dukly, které budou díky partnerství klubu s největším internetovým portálem Seznam.cz moci fotbaloví fanoušci opět sledovat živě na Sport.cz.

„I to je náš servis pro příznivce Dukly,“ pochvaluje si spolupráci Lafek a netají, že Dukla má další plány, jak přilákat diváky na Julisku. A to přesto, že od podzimu zavádí zase vstupné... Zatímco na jaře mohli fanoušci chodit na Duklu zadarmo, na podzim zaplatí za lístek padesátikorunu.

Reklama