Hlavní obsah

Fotbalisté Žižkova porazili Vítkovice a mají první výhru

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Žižkov, kteří po letošním sestupu touží po okamžitém návratu do první ligy, si připsali ve 2. kole druhé nejvyšší soutěže premiérové vítězství. Pražský tým porazil 1:0 Vítkovice díky trefě letní posily Richarda Culka ze závěru duelu.

Článek

Žižkov podlehl v prvním utkání sezony v Třinci a trenér Vlastimil Petržela naordinoval týmu až do středy náročný trénink. Dnes dopoledne v Praze to dlouho vypadalo, že se oba celky rozejdou bez gólů, až přišla rozhodující akce v 84. minutě. Koukal rozehrál z levé strany na Bukače a jeho tvrdá střela se od pětatřicetiletého Culka odrazila do branky.

Snahu hostů o vyrovnání zbrzdil o pět minut později Mach, jenž musel po druhé žluté kartě pod sprchy a zanechal ostravské mužstvo v deseti.

Hradec vyhrál v druhé lize i v Karviné

Fotbalisté Hradce Králové vyhráli v druhé lize i v Karviné a po druhém kole jim s plným počtem bodů patří v tabulce druhé místo. Karvinským naopak úvod nové sezony nevyšel a jsou jedním z tří celků, které pořadí s nulou na kontě uzavírají.

Po neúspěchu v Čáslavi si Karvinští tentokrát nedovedli v domácím prostředí poradit s technickým týmem Hradce Králové. Citelně jim chyběl zraněný tvůrce hry Radek Slončík.

Hosté po celý zápas pozorně bránili a z nenápadného útoku zaznamenali jediný úspěch. V 22. minutě Černý unikl nepozorným obráncům Karviné a bez problému skóroval.

Po změně stran se domácí snažili vyrovnat, ovšem jejich akce postrádaly nápaditost a hlavně přesnost. Hosté nakonec těsné vítězství uhájili. "Byl to zajímavý a dramatický zápas, chyběla herní kvalita. Byli jsme sice šťastnější, ovšem podle mého názoru jsme zaslouženě vyhráli," uvedl trenér hostů Václav Kotal.

"Byli jsme dopředu velice jaloví. Pro mě je to velkým zklamáním. Opět uspěl kanonýr Černý, který v uplynulém ročníku zaznamenal proti nám dvě branky," řekl karvinský kouč Leoš Kalvoda.

2. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Vítkovice 1:0 (0:0)
Branka: 84. Culek. Rozhodčí: Možíš - D. Pospíšil, Kubáň. ŽK: Mareš, Koukal - Plešek, Cverna, Mach, Motyčka, Hritz. ČK: 89. Mach. Diváci: 1754.
Žižkov: Bartalský - Kučera (34. Folwarczny), Mareš, Petrů, Šťastný - Vaculík (46. Hromek), Culek, Hušbauer (75. Koukal), Zengue - Bukač, Kalod. Trenér: Petržela.
Vítkovice: Vaclík - Krása, Cverna, Švestka, Reinberk - Mach, Motyčka, Plešek (60. Mikulenka), Jungmann (87. Klímek) - Hritz, Sládek (85. Lokša). Trenér: Palička.
Ústí nad Labem - Dukla Praha 2:1 (0:1)
Branky: 69. Veverka, 78. Karlík - 36. Kolomazník. Rozhodčí: Jílek - Mencl, Jiřík. ŽK: Dvořák, Karlík (oba Ústí). Diváci: 1041.
Ústí: R. Novák - Hyčka, Džuban, Valenta (56. Pimpara), Dvořák - Franc, Martykán, Volek (82. Šmrha), Benčík - Veverka, Karlík. Trenér: Habanec.
Dukla: Rada - Mikula, Macháček, Vorel, Pospíšil - Malý, Berger, Gedeon, Šiml (80. Kulvajt) - Chigou (82. Lackovič), Kolomazník. Trenér: Bittengel.

Reklama

Související témata: