Hlavní obsah

Kouč Žižkova Petržela byl v Mostě zklamaný a naštvaný

MOST

Sahali po třech bodech, ale nakonec skončilo vystoupení fotbalistů Viktorie Žižkov ve třetím kole druhé ligy v Mostě remízou 1:1. „Výsledek je pro nás víceméně prohrou. Vedení jsme měli udržet, inkasovat vyrovnávací gól v posledních sekundách utkání, to by se nám stávat nemělo,“ povzdechl si trenér Pražanů Vlastimil Petržela po zápase, v němž favorit na postup do první ligy nepřesvědčil.

Foto: Jiří Reichl

Kouč Vlastimil Petržela při tréninku Viktorie Žižkov.

Článek

„Pravdou je, že zápas jsme nezačali dobře. Někteří hráči mě zklamali už v prvním poločase. Jmenovitě Koukal a Bukač. Raději jsem je vystřídal. Do přestávky to bylo utkání bez šancí, prakticky jsme ho ani nemuseli hrát. Pak jsme se přece jen zlepšili. Podařilo se nám vstřelit vedoucí gól. A za stavu 1:0 už prostě musíme utkání úspěšně dohrát. Nakonec jsem musel střídat i Folwarcznyho, kterého chytaly křeče. A to jedno střídání, které mohlo přijít v závěru i jako taktický prvek, nám chybělo,“ líčil Petržela.

„Výsledkem jsem zklamaný a naštvaný. Kdybychom udrželi míč u rohového praporku, tak se domácí do protiútoku nedostali. Byla to naše hloupost, i když uznávám, že Knakal to trefil v té druhé minutě nastavení nádherně,“ pokračoval žižkovský kouč v hodnocení.

Viktorka nasbírala po třech kolech druhé ligy čtyři body. Na první příčku v tabulce má už pětibodovou ztrátu. „O druhé lize jsem před sezónou moc nevěděl a netušil jsem, co nás čeká. Šanci dostali hráči, kteří v minulé sezóně moc nehráli a spíše se toulali po hostováních v nižších soutěžích. Z prvoligového kádru zůstalo pár náhradníků, kteří se občas objevovali v nejvyšší soutěži. Neměl jsem představu, jak budeme reagovat ve druhé lize,“ přemítal Petržela. „V přípravě jsme dokázali porážet některá mužstva z první ligy, ale mistrovská soutěž je něco jiného. Začínám do sestavy zařazovat mladé kluky ročníků 1989 a 1990, protože starší hráči mě nepřesvědčovali. Pomalu a za pochodu budu muset mužstvo obměnit. Bude to asi bolet a nějakou dobu trvat,“ nastínil žižkovský trenér svoje záměry.

Reklama

Související témata: