Hlavní obsah

Báječná ústecká série ve druhé lize pokračuje

ÚSTÍ NAD LABEM

Báječná ústecká jízda druhou fotbalovou ligou pokračuje. Severočeský tým dosud neztratil v soutěži ani bod, všech šest zápasů vyhrál a pevně se usadil v čele tabulky. A to se před sezónou vůbec nečekalo.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

Zastavit lídra se nepovedlo ani v minulém kole Jihlavě, která loni bojovala o postup do první ligy. „S Jihlavou jsme dosud měli ve druhé lize bilanci pěti porážek a tří remíz, ale tentokrát jsme to zlomili. Klobouk dolů před hráči, kteří odvedli maximum,“ zdůraznil ústecký trenér Svatopluk Habanec.

„Hrálo se způsobem nahoru-dolů. Vítězství 1:0 jsme ještě mohli pojistit, kdybychom prokázali více klidu. Nakonec jsme tři body vydřeli, což je nesmírně cenné. Osmnáct bodů, to je velký úspěch. Víc jich ani získat nešlo,“ připomněl kouč skvělou statistiku.

V ústeckém útoku si dobře vedl mladý Martin Jindráček, který nastoupil od začátku, protože stabilní forvard Richard Veverka zápolil s virovým onemocněním.

Karlík vstřelil vítězný gól

A vítězný gól vstřelil další útočník Pavel Karlík, pro něhož to byl už pátý zásah v sezóně. Zaznamenal tedy plnou polovinu z deseti branek mužstva. „Je to ale zásluha celého týmu, který odvádí perfektní práci. Bez spoluhráčů bych góly nedal,“ glosoval kanonýr svou bilanci.

„Jsem rád, že mi to tam padá. Pět gólů v jednom ročníku jsem v minulosti nikdy neměl, takže už teď jsem po šesti kolech překonal svoje maximum. Mám už splněno, ale nechci usnout na vavřínech,“ vykládal Karlík.

Láká ho koruna krále druholigových střelců? „Nad tím nepřemýšlím. Ale když přidám nějaké další branky, bude to jen dobře,“ usmál se objev podzimu. Jeho úspěšnost ve druhé lize neunikla ani manažerům jiných klubů. „Registruji telefonáty z lepších týmů, což je příjemné. Ale nechci se tím rozptylovat. Doma mám pohodu a věnuji se fotbalu. Zatím prožíváme v klubu euforii a kéž by nám to vydrželo,“ dodal ústecký útočník.

Reklama