Hlavní obsah

Ústí má už sedmibodový náskok

ÚSTÍ NAD LABEM

Sedmibodový náskok v čele tabulky zdobí fotbalisty FK Ústí nad Labem po osmi kolech druhé ligy. Celky na druhém a třetím místě Sokolov a Hradec Králové mají sice o utkání méně, ale přesto je ústecká bilance sedmi vítězství a jedné remízy nevídaným jevem.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

Severočeský tým si poradil i ve čtvrtek v předehrávce s exligovým Zlínem (2:0). „Bylo to nadprůměrné druholigové střetnutí, v němž jsme si zasloužili vyhrát. Před kluky smekám. Zápas odehráli ve vysokém tempu,“ těšil se z výsledku ústecký trenér Svatopluk Habanec.

Jeho svěřenci znovu dominovali při standardních situacích. „Soupeři se na nás speciálně připravují, ale daří se nám je překonávat. Na svých hráčích vidím obrovskou touhu i při tréninku. Máme formu a jsme po osmi kolech nejlepší v soutěži. Pohled na tabulku je příjemný. Ale pořád ctím pokoru ke všem účastníkům druhé ligy. Nad nikým se nevyvyšujeme,“ vykládal kouč.

„Pracujeme dobře jako mužstvo. Máme vyvážené jednotlivé řady,“ pokýval hlavou Habanec, který je v tomto týdnu současně na stáži v prvoligových Teplicích. „To je moje povinnost při studiu trenérské licence. Při závěrečných zkouškách si to budu obhajovat. Teplický trenér Jiří Plíšek mi neradí, ale jsme samozřejmě v kontaktu a přejeme si úspěchy navzájem.“

Džuban zastoupil Karlíka

Oba góly v zápase se Zlínem vstřelil stoper Pavel Džuban. Střelecky zastoupil kanonýra Karlíka, který překvapivě nenastoupil. „Před zápasem jsem říkal, mi tam Pavel překáží. A že teď při jeho absenci dám nějaké branky,“ smál se Džuban, pro něhož to byly první zásahy v sezóně.

„Pořád se říká, že hlavním důvodem naší série je fakt, že mužstvo je rok a půl pohromadě. Ale ukazuje se, že jsme i dobrými fotbalisty a máme kvalitního trenéra,“ tvrdil 29letý střední obránce. Jsou Ústečtí schopni vyhrát podzimní část druhé ligy? „Věříme si a jsme na to připraveni. Myslíme na uhájení prvního místa. Do každého zápasu jdeme s cílem vyhrát, což dřív nebývalo,“ pokýval hlavou Džuban.

Velkou oporou mužstva je brankář Radim Novák, který v osmi zápasech inkasoval pouze čtyřikrát. „Výborně bráníme jako tým. Doma jsme dostali jediný gól. Naše úspěšné výsledky už nejsou dílem náhody. Nejen že vyhráváme, ale soupeře přehráváme i po fotbalové stránce. Nejsme pod tlakem jako jiné celky, které vyhlásily boj o postup do první ligy. Hrajeme v klidu. Trenér nás nabádá ke kombinačnímu fotbalu po zemi,“ líčil 31letý gólman, který měl v létě nabídku ze slovenské Trnavy, ale zůstal v Ústí.

Reklama