Hlavní obsah

Fotbalisté Ústí jsou ve druhé lize k nezastavení

ÚSTÍ NAD LABEM

Nevídané tažení ústeckých fotbalistů druhou ligou pokračuje. Severočeský tým vede tabulku už s pětibodovým náskokem před druhým Hradcem Králové a před třetím v pořadí má už neuvěřitelný devítibodový předstih.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

„Krásně se to poslouchá a krásně se na tabulku dívá,“ glosoval počínání svých svěřenců trenér Svatopluk Habanec. Lídr v minulém kole porazil Viktorii Žižkov 2:0, doma tak neztratil na podzim ani bod. „První poločas z naší strany ještě nebyl moc povedený. V některých pasážích byl soupeř herně lepší. Ale za druhou půlku, kdy jsme si vypracovali víc brankových příležitostí, jsme si vyhrát zasloužili. Kluci odvedli další kousek práce. A to jsme měli problémy se sestavou. Stoper Džuban těsně před zápasem ulehl s virózou, a tak ho nahradil Zachariáš. A Veverka dal ze dvou šancí dva góly, což dokazuje, že má střeleckou formu,“ líčil Habanec.

Žižkov přitom měl až dosud velmi dobrou bilanci na hřištích soupeřů. „Trochu jsem se toho bál. Věděli jsme o vítězstvích Viktorky venku, ale dobře jsme se na ní připravili. Obrana zahrála perfektně,“ těšil se kouč.

Ústí má blízko k titulu podzimního půlmistra druhé ligy. „Bylo by to pěkné. Chceme uhrát maximum. Spokojen budu i s druhým místem. Ještě nás čekají čtyři zápasy a zamlouvalo by se mi, kdybychom získali třeba sedm bodů. V zimě asi přijde zájem o některé naše hráče, ale moc bych si přál, abychom zůstali pohromadě. Mužstvo zatím táhne za jeden provaz,“ povídal Habanec.

Veverka dal sedm gólů

Nejlepším střelcem Ústí je se sedmi góly Richard Veverka. „První gól proti Žižkovu jsem dal patičkou. Nic jiného mi nezbývalo. Dostal jsem přihrávku trošku na paty, a tak jsme to zkusil. Někdy mi to vychází i na tréninku. Při zápase jsem uvažoval i o hattricku. Ale o to nešlo, hlavní jsou tři body,“ tvrdil 21letý útočník. Jaké si dal gólové mety? „Deset branek za sezónu. Chybějí mi jen tři, ale dokud je nedám, nebudu spokojený. Jsem ale rád, že mi to tam padá. Ze začátku sezóny se střelecky dařilo Pavlu Karlíkovi. A teď jsem to po něm převzal,“ říkal Veverka, který je v Ústí na hostování z Teplic. „Věřím, že někdy dostanu příležitost i v Teplicích,“ dodal ústecký kanonýr.

Reklama