Hlavní obsah

Fotbalisté Zlína porazili v Kunovicích i Duklu

KUNOVICE

Fotbalisté Zlína porazili ve druhé lize Duklu Praha 3:1 a vyhráli i třetí utkání v Kunovicích, kam se přesunuli pro zbytek zimní části kvůli rekonstrukci svého stadiónu. Fotbalisté Čáslavi utrpěli na hřišti Jihlavy debakl 1:5 a ve čtvrtém zápase pod vedením kouče Zdenka Frťaly poprvé nebodovali. Hosté sice dali ve čtvrté minutě první gól, ale Vysočina brzy díky dvěma brankám Stanislava Tecla skóre otočila.

Článek

První poločas otevřela šance Vrány, který však technickou střelou z hranice šestnáctky branku netrefil. Podobně si vedl na druhé straně v pádu hlavičkující Novák. Dukla byla nebezpečnější, ale pohrdla i dalšími příležitostmi. Nejprve Hanousek mířil zblízka nad, podobně jako o deset minut později Vrána.

Závěr první půle už patřil Zlínu. Kroupův pokus ještě Svoboda kryl a s námahou vytěsnil i ránu Vozábala. Dvě minuty před přestávkou ale Vozábal napřáhl znovu, jeho střela šajtlí z hranice šestnáctky prošla gólmanovi Dukly mezi rukama a zajistila Zlínu vedení.

Ve druhé půli měli domácí dlouho hru pod kontrolou. Z brejků hrozili do otevřené obrany a v 73. minutě po rohu Šmahaje navýšil náskok kapitán Zbožínek. Nicméně Dukla se nevzdala a za další dvě minuty odpověděla, když centr ze strany usměrnil za Kořínka hlavičkující Chigou. Stejný hráč se pokoušel v závěru o vyrovnání, ale po rohovém kopu bránu minul. Na druhé straně odmítl definitivní pojistku Žůrek, jehož střela mířila po brejku jen těsně vedle tyče. Zlínští si vše vynahradili v poslední minutě, kdy se hlavou prosadil Kroupa.

Jihlava odčinila debakl ze Sokolova

Jihlava alespoň částečně odčinila potupnou porážku z minulého kola, v němž podlehla stejným poměrem v Sokolově.

Zenit poslal do vedení dorážkou z bezprostřední blízkosti Kotyza. Pak ale stříleli góly už jenom domácí. V rozmezí 19. až 22. minuty otočil stav Tecl a šest minut před pauzou se po rohu prosadil Penc.

Druhé dějství příliš vzrušení před oběma brankami nenabídlo. Až v 72. minutě se třetí brankou v dresu Vysočiny blýskl Mešanovič. O šest minut později se prosadil hlavou po rohu Kadlec. Po druhé žluté kartě nedohrál zápas čáslavský Dobal, a hosté byli rádi, že posledních deset minut přestáli bez další úhony.

Zlín - Dukla Praha 3:1 (1:0)
Branky: 43. Vozábal, 73. Zbožínek, 90. Kroupa - 75. Chigou. Rozhodčí: Jílek - Kovařík, Moudrý. ŽK: Jelínek - Kučera, Hanousek. Diváci: 312.
Zlín: Kořínek - Malcharek, Kroča, Zbožínek, Jelínek - Šmahaj, Görner (87. Elšík), Vozábal (60. Pazdera), Novák (33. Lukaštík) - Kroupa, Žůrek. Trenér: Minář.
Dukla: Svoboda - Mikula, Kučera, Vorel, Mičic - Malý, Gedeon, Hanousek (70. Svatonský), Berger - Chigou, Vrána. Trenér: Bittengel.
Vysočina Jihlava - Zenit Čáslav 5:1 (3:1)
Branky: 19. a 22. Tecl, 39. Penc, 72. Mešanovič, 78. Kadlec - 4. Kotyza. Rozhodčí: Kocián - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Gruber, Gába - Haniak, Dobal, Brezinský. ČK: 80. Dobal. Diváci: 1450.
Jihlava: Štěpanovský - Tlustý, Penc (83. Gába), Kadlec, Caha - Vydra (57. Veselý), Lovětínský, Gruber, Krutý - Mešanovič 87. (Korčián), Tecl. Trenér: Urban.
Čáslav: Valeš - Kotrba, Brezinský, Skoupý, Klučiar - Kotyza (28. Dobal), Haniak, Brunclík, Kunášek - Okleštěk (52. Markovič), Fikejz. Trenér: Frťala.

Reklama

Související témata: