Hlavní obsah

Dukla ladila formu v Tunisku, snů o návratu do ligy se nevzdává

PRAHA

Dvacet bodů získaných na podzim momentálně předurčuje fotbalisty pražské Dukly k boji o záchranu ve druhé lize. Dlouhodobý cíl vedení se však nemění. Až na to bude klub z Julisky sportovně i ekonomicky připraven, chtěl by se vrátit do nejvyšší soutěže, kam historicky patří.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalista Dukly Praha Michal Kolomazník v souboji s Adamem z Bohemians 1905

Článek

Až v africkém Tunisku dolaďovali fotbalisté Dukly formu na jaro. Plány na postup do nejvyšší soutěže se zatím odkládají, na jaře bude prvořadá záchrana ve druhé lize.

„Přes zimu jsme získali trenéra Luboše Kozla a nabídku na další spolupráci přijal i Günter Bittengel, který působí jako sportovní ředitel. Významným partnerem se stala Skanska,“ bilancuje novinky Martin Lafek, šéf představenstva.

Nejvyšších ambicí se nevzdává. „Do první ligy chceme, ale už jsme opatrnější na prognózy, kdy by se tak mělo stát. Musíme na to být připraveni ekonomicky, mít dostatečné tréninkové zázemí. Je nám však samozřejmě jasné, že třeba hráči se v první lize zhodnocují úplně jinak než ve druhé. A máme kouče, který by první ligu rád hrál. Je jen otázka, kdy se to podaří...“ říká Lafek.

Klid zajistí až třicet získaných bodů

Mužstvo dokázalo během přípravy hrát vyrovnané partie i s prvoligovými soupeři. „Nemůžeme se teď tvářit, že hrajeme o postup. Jsme šest bodů od sestupových příček a dokud nezískáme třicet bodů, usilujeme o záchranu. Byl bych však rád, aby se rozkřiklo, že se na Julisce hraje dobrý fotbal. A že pátek je pro Prahu dobrý čas na fotbal,“ přeje si kouč Kozel.

Minulý týden dolaďoval s mužstvem formu na soustředění v Tunisku. „Podmínky jsme tam měli ideální. Snažili jsme se přes zimu zvýšit efektivitu týmu. Na podzim Dukla nedokázala gólově vyjádřit převahu, kterou nad soupeři často měla,“ poukazuje trenér.

Produktivita by měla být parketou kamerunského útočníka Chigoua, který po odchodech vlašimského Bálka a ústeckého Veverky do první ligy může útočit na korunu krále druholigových střelců. „Střílení gólů má v krvi a může nám pomoci. Naše hra na něm však nestojí, tím spíše, že v době, kdy nejsme pohromadě, nepracuje tak, jak by měl. Pak to musí dohánět,“ kárá Kozel.

Vedení láká fanoušky na Julisku

Dukla také chce na Julisku nalákat větší počet fanoušků. „Vstupenku na naše domácí zápasy lze zakoupit na terminálech Sazky po celé republice. K lístku mohou diváci získat také tiket na nedělní tah Sportky, což z nich může udělat milionáře. To by je mohlo nalákat,“ usmívá se generální ředitel Petr Voženílek. Klienti Vojenské pojišťovny a fanoušci s trvalým bydlištěm v Praze 6 mají vstup na Duklu dokonce zdarma.

„Myslím, že na jaro jsme velmi dobře připravení, ale to se stejně ukáže až na hřišti v nedělní premiéře v Karviné. Chceme navázat na závěr podzimu, kdy se naše výkony zlepšily,“ plánuje zkušený kapitán týmu Patrik Gedeon.

Reklama