Hlavní obsah

Ve šlágru druhé ligy vyhrálo Ústí ve Zlíně a zůstalo v čele

PRAHA

Fotbalisté Ústí nad Labem vyhráli šlágr 22. kola druhé ligy 2:1 na hřišti třetího Zlína a pojistili si vedení v tabulce. Na prvním místě mají o tři body víc než druhý Hradec Králové, Zlín je o další bod pozadu. Důležitý zápas o udržení v druhé fotbalové lize lépe zvládla sparťanská rezerva, která vyhrála v Hlučíně 1:0. V dalším sobotním zápase porazil Most Vítkovice 1:0.

Článek

Do klíčového utkání o postup mohl vstoupit Zlín lépe, rozhodčí ale branku Žůrkovi po předchozím ofsajdu neuznal. Po dvaceti minutách pak nabídli domácí svému soupeři laciné vedení. Šmahaj z poloviny hřiště zahrál malou domů, brankář Skácel s rozehrávkou otálel a v tísni napálil pouze hostujícího Jindráčka, od nějž se míč odrazil do zlínské sítě.

Moravané mohli odpovědět z pokutového kopu nařízeného za faul na Zbožínka, ale Kroupa bránu vůbec netrefil. O něco lépe si vedl za minutu po Pazderově vybídnutí Žůrek, tomu však zkazila gólovou radost tyč ústecké branky. Šok pro Zlín přišel osm minut před poločasem, kdy Šmahaj stáhl ve vápně Jindráčka a nařízenou penaltu proměnil Valenta.

Zlín se vrátil do zápasu dvě minuty před odchodem do kabin zásluhou přesné hlavičky Kroupy. Také vstup do druhé půle patřil domácím, jenže tvrdým střelám Abrahama a Kroupy chyběly centimetry. Ani Ústí nerezignovalo na útok, spoléhalo na rychlé brejky, ty však proti riskující zlínské obraně nedotahovalo do konce. I proto už se výsledek do konce utkání nezměnil.

Sparta B si polepšila v boji o záchranu

Fotbalistům Hlučína chybělo nasazení i nápad, Pražané je po celých 90 minut přehrávali. Jediný gól ale vstřelili až v závěru, kdy se po zaváhání domácích zadáků prosadil přesnou střelou Belaid. "Tak se v boji o záchranu nehraje, hráči mě zklamali nasazením a přístupem. Soupeř byl lepší a vyhrál zaslouženě," řekl po zápase domácí trenér Václav Daněk.

Zajímavé momenty paradoxně přinesl v zápase Most - Vítkovice až silný vítr s deštěm po půlhodině hry. Ránu domácího Hofmanna ale kryl Vaclík a gólem neskončily ani velké šance hostů. Drábek mířil těsně mimo a Sládka vychytal gólman Paleček. Před přestávkou pak neuspěl ani mostecký Běloušek.

Po změně stran zahrozil až v 63. minutě nepřesnou střelou vítkovický Mach, poté ovšem začali být nebezpečnější Severočeši a v 77. minutě se také gólově prosadili. Ruseckij našel ve vápně volného Hofmanna, který prudkou střelou k tyči překonal Vaclíka. Trenér Pulpit se tak na lavičce Baníku dočkal premiérového vítězství.

22. kolo druhé fotbalové ligy
Most - Vítkovice 1:0 (0:0)
Branka: 77. Hofmann. Rozhodčí: K. Hrubeš - Filípek, Mencl. ŽK: Běloušek - Drábek, Motyčka. Diváci: 455.
Most: Paleček - Knakal, Běloušek (73. Bodeček), Nesvadba, Grečiško - Jedinák, Hofmann, Rosendo (68. Schut) - Hora, Loos, Ruseckij (84. Jendruščák). Trenér: Pulpit.
Vítkovice: Vaclík - R. Vlk, Čelůstka, Reinberk, Juřátek (86. Kučerňák) - Rygel, Motyčka, Kovář, Mach - Drábek (76. Ujčík), Sládek. Trenér: L. Vlk.
Hlučín - Sparta Praha B 0:1 (0:0)
Branka: 84. Belaid. Rozhodčí: Hájek - Večeřa, Peřina. ŽK: Hrtánek - Putz. Diváci: 703.
Hlučín: Hanuš - Dohnálek, Bogdaň, Švrček, Šiklič - Dobeš (60. Ondrušík), Hrtánek, Javorek, Žižka (46. Sokol) - Gulajev, Dzierzega (73. Koubek). Trenér: Daněk.
Sparta B: Švenger - Valíček, Švec, Sus, Droppa - Kalouda, Rada, Folprecht (66. Glaser), Krejčí (90. Divíšek) - Kadlec, Putz (80. Belaid). Trenér: Svoboda.
Zlín - Ústí nad Labem 1:2 (1:2)
Branky: 43. Kroupa - 19. Jindráček, 38. Valenta z pen. Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Moláček. ŽK: Zbožínek, Žůrek - Markytán. Diváci: 2542.
Zlín: Skácel - Pazdera, Kroča, Zbožínek, Jelínek - Lukaštík (70. Elšík), Abraham (82. Křiva), Šmahaj, Novák (40. Bača) - Kroupa, Žůrek. Trenér: Minář.
Ústí nad Labem: R. Novák - Hyčka, Džuban, Valenta - Franc (90. Rudnickij), Zachariáš, Martykán, Kaňa, Benčík - Jindráček (73. Melunovič), Volek (88. Brožík). Trenér: Habanec.

Reklama