Hlavní obsah

Fotbalisté Hradce Králové vyhráli v Opavě a mají blízko do ligy

OPAVA

Fotbalisté Hradce Králové zvítězili v Opavě 1:0 a po osmé výhře za sebou mají nakročeno do první ligy. V čele tabulky mají pět kol před koncem už desetibodový náskok na třetí Zlín. Na hřišti sestupem ohroženého soupeře jim tři body zajistil až tři minuty před koncem Fischer.

Článek

Hradec mocně finišuje a vyhrál počtvrté v řadě bez inkasovaného gólu. Neporazitelnost ale drží už od 6. září, kdy v šestém kole prohrál ve Vlašimi.

Opava proti favoritovi nastoupila bez nemocného Klesnila, kterého nahradil na hrotu útoku Korčián. Ten se už ve 4. minutě dostal po chybě Kosálka do první příležitosti, ale prováhal vhodný okamžik k zakončení. Blíž ke gólu pak měli hosté, ale Fischer trefil jen břevno Novákovy branky.

Další šance nepřicházely a až v 82. minutě nadějně vystřelil z hranice šestnáctky Gonda, ale hostující brankář Lindr se překvapit nenechal. V 87. minutě však nacentroval zleva Janoušek a nekrytý Fischer přízemní střelou rozhodl o vítězství Hradce.

Hlučín sahal v Sokolově po výhře

Fotbalisté Hlučína byli blízko zisku tří bodů ze hřiště Sokolova, které by jim výrazně pomohly v boji o záchranu v druhé lize. V poslední minutě však střídající Radzinevičius zachránil domácímu týmu alespoň remízu 3:3.

Zápas začal hodně zostra. Již ve 4. minutě posunul Pilař míč Vaněčkovi, který střelou po zemi ke vzdálenější tyči nedal brankáři hostů šanci. Vedení však Baníku dlouho nevydrželo.

Prakticky z rozehrávky hosté rychle pronikli do sokolovského vápna a Gulajev střelou k tyči vyrovnal. To ale nebylo ze strany Hlučína všechno. V 9. minutě centr z pravé strany srazil za záda bezmocného Zachardy hlučínský Hrtánek a hosté rázem vedli.

Hlučínští poté dobře bránili a podnikali rychlé protiútoky. V 36. minutě přesně takovou akci úspěšně zakončil Bartošák, ke kterému domácí brankář vyrazil předchozí centr.

Do druhé půle domácí tým přeskupil řady a vrhl všechny síly do útoku. Do čisté gólové šance se po hodině hry dostal Mlika, ale jeho střelu z úhlu Valeš vyrazil. V 72. minutě domácí konečně zužitkovali svůj tlak. Podrazký z 25 metrů napřáhl a jeho rána zaplula pod břevno.

Následující minuty nabídly hru na jednu branku. Před koncem zápasu přišlo několik obrovských šancí Sokolova a v poslední minutě se domácí přece jen dočkali. Habaiův rohový kop tečoval do branky Radzinevičius, který tak zařídil dělbu bodů.

Třinec nevyužil šance a prohrál s Duklou 1:2

Fotbalisté pražské Dukly získali v 25. kole druhé ligy tři body za výhru 2:1 v Třinci. Domácí tým připravily o lepší výsledek chyby obránců a nevyužité šance. Rozhodující gól vstřelil v 58. minutě Šiml.

Třinec sice už od osmé minuty prohrával, ale Malíř před poločasem vyrovnal a vedle jeho gólu měli domácí hráči i řadu dalších šancí. Onuchukwu ale trefil hlavou pouze břevno a po střele Marošiho odhlavičkoval Šiml míč z brankové čáry za už překonaným gólmanem Radou. Právě Šiml pak po chybě třineckých zadáků zařídil Dukle druhým gólem výhru.

Jihlava popáté vyhrála a veze výhru 3:0 nad Spartou

Fotbalisté Jihlavy si připsali páté druholigové vítězství za sebou a upevnili si čtvrté místo v tabulce. Na hřišti sparťanské rezervy vyhráli 3:0, když o osudu utkání rozhodli už v úvodní půlhodině.

Svěřenci trenéra Zdeňka Svobody inkasovali po brejku hned ve 4. minutě a devatenáctiletý střelec branky Mešanovič se zanedlouho mohl prosadit podruhé. V 18. minutě stejný hráč využil chyby domácí obrany a zvýšil na 2:0. Pohromu Sparty završil Filip Dort, který nikým neatakován přidal třetí branku.

Sparta si v druhém poločase vypracovala dvě velké šance, jednou ale perfektně zasáhl gólman Uvarenko, při Putzově pokusu jej zase zastoupil na brankové čáře Gavrič. Pražský tým tak klesl na předposlední místo tabulky.

Sokolov - Hlučín 3:3 (1:3)
Branky: 4. Vaněček, 72. Podrazký, 90. Radzinevičius - 6. Gulajev, 9. Hrtánek, 36. Bartošák. Rozhodčí: Drábek - Filípek, Koval. ŽK: Pilař, Studík - Švrček. Diváci: 1321.
Sokolov: Zacharda - Kaplan, Kura, Studík, Hanzlík (46. Habai) - Podrazký, Čada, Pilař (73. Radzinevičius), Vaněček - Duchnič (61. Dejmek), Mlika. Trenér: Purkart.
Hlučín: Valeš - Dohnálek, Bogdaň, Švrček, Tomáš - Sokol, Javorek, Hrtánek, Bartošák (90. Dzierzega) - Gulajev (90. Dobeš), Koubek (56. Žižka). Trenér: Daněk.
Sparta Praha B - Jihlava 0:3 (0:3)
Branky: 4. a 18. Mešanovič, 26. Dort. Rozhodčí: Bílek - Lhoták, Teuber. ŽK: Putz (Sparta B). Diváci: 215.
Sparta B: Pávek - Sus, Doležal (46. Droppa), Švec, Belaid - Kalouda (82. Divíšek), Folprecht, Rada, Krejčí - Putz, Nádeníček (70. Jurdík). Trenér: Z. Svoboda.
Jihlava: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Karlík, Gavrič - Dolejš (55. Veselý), Görner, Gába, Dort (68. Cihlář), Krutý (84. Caha) - Mešanovič. Trenér: Urban.
Třinec - Dukla Praha 1:2 (1:1)
Branky: 38. Malíř - 8. Hašek, 58. Šiml. Rozhodčí: Býma - Dobrovolný, Adámková. ŽK: Maroši - Svatonský. Diváci: 620.
Třinec: Lipčák - Hrdlovič, Hupka, Kuděla, Byrtus - Malíř, Maroši, Ceplák (70. Hanus), Eismann - Szmek (81. Doležal), Joukl (46. Onuchukwu). Trenér: Neček.
Dukla: Rada - Pospíšil (81. Šmíd), Kučera, Vorel, Mičic - Malý (88. Hanousek), Gedeon, Šiml - Hašek, Chigou, Svatonský (72. Antipov). Trenér: Kozel.
Opava - Hradec Králové 0:1 (0:0)
Branky: 87. Fischer. Rozhodčí: Adámek - Wilczek, Gallo. ŽK: Korčián, Partyš (oba Opava). Diváci: 1470.
Opava: Novák - Kolínek, Cigánek, Uvíra, Čáp - Bíro (71. Schaffartzik), Gonda, Kiša, Furik, Partyš - Korčián (85. Nepožitek). Trenér: Horák.
Hradec Králové: Lindr - Wozniak, Chleboun, Kasálek - Rezek (69. Dvořák), Fischer, Hochmeister (13. Janoušek), Poděbradský - Tomašák (86. Karal), Černý, Pilař. Trenér: Kotal.

Reklama