Hlavní obsah

Dukla Praha porazila v souboji favoritů druhé ligy Jihlavu

PRAHA

Fotbalisté Dukly Praha zvítězili v souboji dvou adeptů na postup v předehrávce 2. kola druhé ligy nad Jihlavou 3:1 a ujali se vedení v tabulce. Dvakrát skóroval v dresu vítězů kamerunský útočník Dani Chigou, jenž má po dvou zápasech v nové sezoně na kontě tři góly.

Foto: Dukla Praha

Fotbalista Dukly Praha Tomáš Kulvajt

Článek

Dukla po vítězství 2:0 v Čáslavi začala dobře i v úvodním domácím utkání. První gól v novém ročníku na Julisce dal ve 23. minutě Chigou, jenž po centru Malého otevřel skóre přesným volejem. Svěřenci kouče Luboše Kozla měli nadále navrch, ale pětistovku diváků dlouho dalším gólem nepotěšili.

Po přestávce se dostali do šancí i hosté, ale Dolejš ani Dort netrefili branku. V 73. minutě přidala Dukla druhý gól a znovu u toho byl Malý. Z trestného kopu poslal míč na hlavu Pavla Haška, jenž ho usměrnil k tyči. Po standardní situaci pět minut před koncem vykřesala šanci na bodový zisk Jihlava poté, co Šimonek rovněž hlavičkou po rohu snížil. V nastaveném čase však Chigou po brejku s Nečasem udělal gólmanu Uvarenkovi kličku a překonal ho potřetí.

Dukla dnešní výhrou potvrdila úspěšnou bilanci s Jihlavou, s níž neprohrála ani v sedmém vzájemném utkání.

Druhá fotbalová liga - 2. kolo:
Dukla Praha - Jihlava 3:1 (1:0)
Branky: 12. a 90.+2 Chigou, 73. Hašek - 85. Šimonek. Rozhodčí: Adam - Košec, Pospíšil. ŽK: Hašek, Šmíd - Gabriel, Gavrič. Diváci: 513.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Šmíd, Mičic - Malý (90. Kučera), Šiml, Hanousek - Svatonský (59. Přeučil), Chigou, Berger (68. Nečas). Trenér: Kozel.
Jihlava: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Gavrič - Görner, Karlík, Dort - Dolejš (84. Zelinka), Bača (54. Šimonek), Tecl (66. Krutý). Trenér: Urban.

Reklama

Související témata: