Hlavní obsah

Chceme čeřit vody na špici, přiznává ambice trenér Vlašimi Nádvorník

VLAŠIM

Čtyři vítězství a dvě remízy, taková je dosavadní bilance fotbalistů FC Graffin Vlašim v probíhajícím ročníku druhé ligy. I po výsledku 0:0 v zápase 6. kola ve Varnsdorfu si středočeský celek udržel vedoucí pozici v tabulce, v níž má se čtrnácti body při skóre 12:1 těsný náskok před svými pronásledovateli.

Článek

„Snažíme se navázat na loňský podzim. V zimě mi ale vedení klubu mužstvo rozprodalo, takže jaro se nám tolik nepovedlo. Za poslední rok a půl odešlo sedm hráčů do první ligy, namátkou Kalabiška, Křeček, Bálek, Borák. Ale letos v létě se nám podařilo tým znovu dobře poskládat a vyšel nám vstup do sezóny,“ říká vlašimský trenér Roman Nádvorník.

„A to i přesto, že jsme měli obrovsky těžký los se zápasy proti mužstvům s prvoligovými ambicemi. Hráči získali sebevědomí, neprohráváme a dokážeme si vypracovat i proměňovat šance. Většina našich posil byla ale ve svých klubech na odpis a nikdo je nechtěl. A tak jsme získali Kotyzu, Droppu, Nádeníčka a především Mílu Strnada, který nedostal příležitost v Baníku Ostrava, ale za Vlašim ve čtvrtém a pátém kole nastřílel dva hattricky. Povedlo se nám je nastartovat,“ líčí kouč Středočechů.

Vlašim má za sebou dva zápasy venku. „Před nimi jsme si řekli, že chceme z Hlučína a Varnsdorfu přivézt čtyři body, což jsme splnili. Bylo by krásné dvakrát po sobě na hřišti soupeřů vyhrát, ale jsme spokojeni i s dosaženým ziskem. Ve Varnsdorfu jsme nastřelili tyč, mohli jsme i vyhrát,“ povídal Nádvorník.

Vedení v tabulce musí svádět k úvahám, jestli je v silách týmu bojovat o postup do první ligy. „Soutěž bude ještě dlouhá. A jsou v ní ekonomicky daleko kvalitnější mužstva, která chtějí být nahoře. A předpokládám, že pokud se jim podzim tolik nepovede, přivedou v zimě další hráče, aby se o první ligu poprali. Naším cílem je minimálně klidný střed tabulky, abychom neměli problémy se záchranou. Pokud se nám ale bude dařit co nejdéle čeřit postupové vody, bude to jen dobře pro nás i vlašimské fanoušky,“ rozebíral kouč.

A koho řadí k největším favoritům? „Určitě Jihlavu, která má špičkového trenéra Urbana i zázemí. V závěsu bych viděl Zlín, Viktorku Žižkov a mým tajným aspirantem postupu je Dukla Praha,“ vyjmenoval Nádvorník soupeře z popředí druholigové tabulky.

S Vlašimí postoupil loni jako hlavní trenér do druhé ligy, předtím byl asistentem Martina Pulpita v Mladé Boleslavi, Plzni i Hradci Králové v době, kdy tyto celky působily ve druhé lize. „Takže tuto soutěž celkem dobře znám. Na všech zmíněných štacích jsem v asistentské roli poznal boj o postup, takže vím, co to obnáší,“ uzavírá 37letý Nádvorník.

Reklama

Související témata: