Hlavní obsah

Žižkov třemi góly otočil zápas s béčkem Sparty, Hlučín i s novým trenérem zase prohrál

PRAHA

Fotbalisté rezervy Sparty si v neděli ve druhé lize připsali porážku na hřišti Viktorie Žižkov, která o výhře 3:1 rozhodla třemi góly po změně stran. V tabulce se Žižkov dostal na čtvrté místo právě před Spartu. V Hlučíně začal angažmá trenér Bartl porážkou se Sezimovým Ústím 1:3. V devátém kole si domácí připsali již osmou porážku a nadále zůstávají na dně tabulky druhé ligy. Pražská Dukla jen remizovala ve Varnsdorfu 0:0 a přepustila první místo tabulky Vlašimi.

Článek

Na rozmáčeném a bahnitém žižkovském terénu, který dělal oběma týmům problémy, začala lépe Sparta, která využila výhodu, že útočila na část hřiště, na níž byl trávník přece jen v lepším stavu. Snad z jediné šance první půle se dostala do vedení zásluhou Pavelky, který se trefil hlavou po brejku.

Po změně stran však byli na hřišti vidět hlavně domácí. Nejprve se prosadil střídající Bořil, který ranou z velkého vápna překonal zkušeného sparťanského brankáře Zítku. Čtvrthodiny před koncem pak skóre otočil parádním volejem Folprecht, který je na Žižkově na hostování právě ze Sparty. Konečnou podobu výsledku dal Markovič z pokutového kopu za faul Hejdy.

Bartl začal angažmá v Hlučíně porážkou

Bartl je již třetím trenérem Hlučína v této sezoně, když nahradil Jaroslava Gürtlera, který byl před týdnem na vlastní žádost uvolněn na angažmá do kuvajtského klubu Al Nasr. Ani bývalý kouč ligového Zlína či Teplic však Hlučínu zatím ke zlepšeným výkonům nepomohl.

Sezimovo Ústí bylo od úvodních minut lepší a ve 28. minutě herní převahu zúročilo úvodním gólem, který přízemní střelou z hranice vápna dal Kostečka. Domácí po gólu ještě víc znervózněli, nedařila se jim rozehrávka a hosté snadno jednobrankové vedení do poločasu udrželi.

Ve druhé půli se v rozmezí jediné minuty trefil dvakrát Nesvadba a definitivně rozhodl. Domácí se pak sice herně zlepšili, ale přineslo jim to jen snížení v poslední minutě zásluhou Bogdaně.

Dukla remizovala ve Varnsdorfu 0:0, gól nedal ani kanonýr Chigou

Fotbalisté pražské Dukly remizovali ve Varnsdorfu 0:0 a přepustili první místo tabulky Vlašimi. Na neporažený středočeský celek ztrácejí po devíti kolech jeden bod.

Domácí druholigový nováček si v první půli vypracoval na těžkém podmáčeném terénu dvě slibné šance, ale Mach i Jordák soupeřovu branku minuli. V 39. minutě mohl na druhé straně po závaru zblízka skórovat Chigou, avšak brankář Porcal jeho šanci zneškodnil.

Kamerunský kanonýr Chigou se neprosadil ani po změně stran a poprvé tak v této sezoně druhé ligy vyšel střelecky naprázdno. Po centru Malého nedal gól ani Vrána. Varnsdorf mohl rozhodnout v 76. minutě, jenže Kotišova rána proletěla několik centimetrů nad břevnem.

Zápas tak skončil bez branek a podle obou koučů byla dělba bodů zasloužená. "Vzhledem k terénu výsledek odpovídá skutečnosti," uvedl trenér Varnsdorfu Aleš Křeček. I jeho protějšek na lavičce Dukly Luboš Kozel byl s remízou spokojený. "Bod bereme, terén byl těžký," poznamenal Kozel.

Znojmo získalo bod v Karviné

Nováček druhé fotbalové ligy Znojmo vyrovnal v Karviné v poslední minutě a po nadšeném výkonu si odvezl bod za remízu 3:3. Na těžkém terénu a za stálého deště přitom domácí hráči vstoupili do obou poločasů mnohem lépe a v úvodu druhé půle vedli již 2:0.

Hosté ale nesložili zbraně a v 76. minutě se jim podařilo vyrovnat. Karvinští šli do vedení ještě jednou, když se prosadil kanonýr Opic, ale závěr patřil znovu Znojmu. To mělo dvě vyložené brankové šance a druhou z nich využil hlavou Mička.

9. kolo druhé fotbalové ligy
Viktoria Žižkov - Sparta Praha B 3:1 (0:1)Branky: 58. Bořil, 76. Folprecht, 80. Markovič - 35. Pavelka. Rozhodčí: Možíš - Lhoták, Paták. ŽK: Bořil - Krob, Pavelka. Diváci: 1135.
Hlučín - Sezimovo Ústí 1:3 (0:1)Branky: 89. Bogdaň - 52. a 53. Nesvadba, 28. Kostečka. Rozhodčí: Kovařík - Kocián, Koval. ŽK: Bogdaň, Nuc, Hošek - Nesvadba. Diváci: 753.
Varnsdorf - Dukla Praha 0:0Rozhodčí: Makovička - Štěrba, Pilný. ŽK: Kotiš, Jordák - Hašek, Vrána. Diváci: 1016.
Karviná - Znojmo 3:3 (1:0)Branky: 9. Ficek, 47. Ciku, 80. Opic - 55. Krhut, 76. Zapalač, 90. Mička. Rozhodčí: Zelinka - Večeřa, Čecháček. ŽK: Slončík, Jursa - Jonov, Mička, Kováč, Podzemský. Diváci: 1218.

Reklama