Hlavní obsah

Jihlavští fotbalisté vyhráli v Hlučíně, Viktorka si zajela pro body do Karviné

HLUČÍN

Fotbalisté Jihlavy zvítězili v 13. kole druhé ligy na hřišti posledního Hlučína 3:2 a sami se po úspěšné premiéře nového trenéra Josefa Vrzáčka posunuli v tabulce na třetí místo. Domácí, téměř hodinu oslabení o vyloučeného Bartošáka, snížili tříbrankovou ztrátu až v závěru. Žižkovská Viktorka si po domácích ztrátách zajela pro body do Karviné. Po šesti kolech konečně zabrali znojemští fotbalisté a doma porazili Kladno, Čáslavští byli ve Varnsdofu "hodní" a odvezli si zaslouženou porážku.

Článek

Hlučín, který v minulých kolech porazil Kladno a remizoval ve Zlíně, v úvodu zatlačil soupeře před jeho pokutové území. Domácí však doplatili na zbrklost v koncovce, Jihlava po 20 minutách hru vyrovnala a sama byla mnohem produktivnější.

Úvodní gól vstřelil Bača, v 34. minutě pak zahrál Bartošák v pokutovém území rukou, dostal červenou kartu a Dort z penalty zvýšil na 2:0 pro hosty. Fotbalisté Vysočiny pak už měli zápas pod kontrolou a po hodině hry se Bača trefil v utkání podruhé.

Domácí pak už jen snížili. V 78. minutě skóroval Gulajev a konečný výsledek stanovil jihlavský Bača vlastním gólem.

Viktorie Žižkov vyhrála v Karviné 2:1

Fotbalisté Viktorie Žižkov si po dvou domácích porážkách za sebou dojeli pro body do Karviné. V dnešním utkání 13. kola druhé ligy tam vyhráli 2:1, po nerozhodném poločase vstřelil v 51. minutě vítězný gól Pražanů Markovič.

Karviná doplatila na neproměňování vyložených šancí. V těch se postupně objevili Petr Pavlík, Mišinský a Milosavljev, jejich umístěné střely ale zneškodnil gólman hostů Vaclík.

Po brance na 2:1 se Pražané stáhli do obrany a do útoku se vydávali jen sporadicky. Tato taktika se jim vyplatila a z Karviné, kde hlavní rozhodčí Možíš udělil v utkání celkem deset žlutých karet, si připsali důležité vítězství.

Varnsdorf pokořil Čáslav 3:1

Fotbalisté Varnsdorfu vyhráli nad Čáslaví 3:1. Domácí celek měl už po hodině hry tříbrankový náskok, navíc autor prvního gólu David Procházka neproměnil penaltu.

Čtrnáctý tým tabulky přijel na sever Čech s obrannou taktikou, ale jeho opatrná hra vzala za své už v 11. minutě po gólové dorážce Davida Procházky. Krátce nato se tentýž hráč postavil k pokutovému kopu za faul na Jordáka, jenže brankář Bárta jeho polovysokou střelu zneškodnil.

Hráče Varnsdorfu to ale nikterak nedeprimovalo. Do poločasu přidal druhý gól Jordák, po změně stran zvýšil střelou z přímého kopu na 3:0 Hozda, mezitím ještě Rudnickij trefil břevno. Až v závěru Středočeši snížili, když Dragoun proměnil penaltu.

Znojmo po šesti kolech vyhrálo, odneslo to Kladno

Znojemští fotbalisté si po šesti kolech připsali tříbodový zisk za domácí vítězství 2:0 nad Kladnem. Hrdinou utkání byl autor obou branek Petr Zapalač. Předposlední Znojmo se v tabulce dotáhlo těsně za Čáslav a Kladno.

Začátek zápasu byl oboustranně plný nepřesností. Když už to ale vypadalo, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu, Znojmo dvakrát udeřilo. Záložníku Zapalačovi stačilo deset minut na to, aby vstřelil dvě branky.

V druhé půli se tak očekával mohutný nápor Kladna, ten se však nekonal a více vzruchu bylo paradoxně před jeho brankou. Třetí gól domácího mužstva mohli přidat Látal nebo střídající Minarech, ale nemířili přesně.

Hlučín - Jihlava 2:3 (0:2)
Branky: 78. Gulajev, 87. vlastní Bača - 27. a 69. Bača, 34. Dort z pen. Rozhodčí: Nenadál - Dobrovolný, Adámková. ŽK: Gulajev - Krutý, Dolejš. ČK: 34. Bartošák (Hlučín). Diváci: 730.
Hlučín: Václavík - Coufal, Bogdaň, Ulma, Bartošák - Vaněk (53. Ondrušík), Hrtánek, Milutinovič (61. Hošek), Mareš - Cousens (74. Zahálka), Gulajev. Trenér: Bartl.
Jihlava: Svoboda - Gabriel, Tlustý, Halama, Gavrič - Dolejš (89. Zelinka), Gába, Dort, Krutý (62. Gerner) - Bača, Tecl (72. Veselý). Trenér: Vrzáček.
Karviná - Žižkov 1:2 (1:1)
Branky: 21. Knötig - 9. Novotný, 51. Markovič. Rozhodčí: Možíš - Wilczek, Lakomý. ŽK: Opic, Homola, Ficek, Mišinský, Milosavljev, Gottwald - Novotný, Houžvička, Procházka, Bodeček. Diváci: 2073.
Karviná: Kafka - Gonda (30. Ciku), P. Pavlík, Homola, Knötig - M. Pavlík - Jursa, Ficek, Milosavljev - Mišinský (61. Gottwald), Opic (76. Motyčka). Trenér: Kula.
Žižkov: Vaclík - Zawada, Bodeček, Kropík, Mójta - Procházka, Houžvička, Čermák (76. Kučera) - Bořil, Novotný (74. Súkenník) - Markovič. Trenér: Pulpit.
Varnsdorf - Čáslav 3:1 (2:0)
Branky: 11. D. Procházka, 37. Jordák, 54. Hozda - 83. Dragoun z pen. Rozhodčí: Hájek - Pelikán, Pilný. ŽK: J. Procházka, Mach, Chod - Kopic. Diváci: 1080.
Varnsdorf: Porcal - Mach, Hozda, Pimpara, Stehlík - Rudnickij (78. Kulhánek), Jakobovský, D. Procházka, Chod - Jordák, J. Procházka (59. Novotný). Trenér: Křeček.
Čáslav: Bárta - Kotrba, Dragoun, Ptáček, Růžička (61. Breite) - Šturma (63. Džafič), Racko, Šisler (46. Prášil), Fikejz - Kopic, Kunášek. Trenér: Abrhám.
Znojmo - Kladno 2:0 (2:0)
Branky: 32. a 42. Zapalač. Rozhodčí: Býma - Slavík, Čecháček. ŽK: Šilinger, Vavřík - Bartoš, Holub. Diváci: 710.
Znojmo: Hrubý - Šilinger, Mička, Jonov, Hříbek - Zapalač, Vavřík, Podzemský, Krhut (84. Lukáš) - Trnovec, Látal (76. Minarech). Trenér: Smrček.
Kladno: Tesař - Bartoš, Hyský, Samek, Rada (46. Coufal) - Kabele, Holub, Wojnar, Cigánek (46. Zachariáš) - Zoubek (73. Kobler) - Vukovič. Trenér: Beránek.

Reklama