Hlavní obsah

Kouč Matejka po čtyřech porážkách ve Vlašimi záhy skončil

VLAŠIM

Trenér Milan Matejka nezůstal u fotbalistů Vlašimi ani měsíc. Poté, co tým prohrál pod jeho vedením všechny čtyři zápasy rozdílem jednoho gólu, ho dnes vedení klubu odvolalo. Do konce roku bude mužstvo připravovat dosavadní asistent a trenér brankářů Vladimír Kout. Nový hlavní kouč převezme tým od 1. ledna příštího roku.

Článek

Matejka přišel do Vlašimi z plzeňské Viktorie, kde trénoval třetiligovou rezervu, jako nástupce úspěšného Romana Nádvorníka, který i s asistentem Petrem Frňkou zamířil do prvoligové Příbrami. Před trenérskou výměnou vedla Vlašim druhou ligu se čtyřbodovým náskokem, po sérii porážek na závěr podzimní sezony klesla na druhé místo a ztrácí čtyři body na vedoucí Duklu Praha.

"Trenér s mužstvem absolutně nesplnil naše očekávání," uvedl sportovní ředitel Vlašimi Milan Kuklík na klubovém webu. "Všichni jsme věděli, že to nebude mít jednoduché, proto jsme po trenérovi chtěli, aby na ten jeden měsíc neměnil zažitý způsob hry. Na případné změny bude dost času po celou zimní přípravu," konstatoval.

Matejka měl smlouvu do konce roku, ale vedení ji ukončilo ihned po nedělním skončení podzimní části druhé ligy. "Naší podmínkou bylo získat alespoň šest bodů z těch čtyřech zápasů. Jsem přesvědčen, že z pozice lídra tabulky to nebyly přehnané požadavky. Ale bohužel. Hned v prvním zápase na Spartě B přišlo spoustu změn do požadavků na jednotlivé hráče a kluci pak vlastně nevěděli, co mají hrát," uvedl Kuklík.

Reklama

Související témata: