Hlavní obsah

Sparťanské béčko porazilo Čáslav 4:1, Švenger chytil i penaltu

PRAHA

Fotbalisté B-týmu pražské Sparty porazili v 21. kole druhé ligy Čáslav 4:1. Jako první přitom v utkání skórovali hosté, v 17. minutě se po rohovém kopu přesnou hlavičkou prosadil Džafič. Domácí však kontrovali čtyřmi brankami a gólman Švenger navíc chytil Šislerovi penaltu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťanský brankář Milan Švenger.

Článek

Sparťané na konci poločasu dvěma rychlými brankami otočili skóre. V 38. minutě se z hranice šestnáctky trefil Hušek, krátce nato byl v pokutovém území faulován Skalák a kapitán Rada poslal z penalty Pražany do vedení.

V druhé půli mohla Čáslav ze stejné standardní situace vyrovnat, ale po faulu na Džafiče se při Šislerově penaltě blýskl domácí brankář Švenger. Sparta poté zápas rychle rozhodla: po rohovém kopu přesně hlavičkoval Polom a čtvrtý gól přidal tvrdou ranou Kraják.

Třinečtí porazili předposlední Kladno

Třinečtí porazili předposlední Kladno 2:0 a sami se posunuli na postupovou druhou příčku. O góly se v prvním poločase postarali Hanus a Mrázek.

Třinec šel do vedení po 12 minutách hry, kdy Hanus překonal kladenského brankáře Jakubova střelou z těžkého úhlu a vstřelil svůj pátý jarní gól. V závěru první půle pak zvýšil Mrázek, k němuž se dostal míč po Sieglově rohovém kopu.

Po změně stran ale mělo navrch Kladno. Uspokojení Třinečtí vyklidili pole, jenže Středočechům scházela v koncovce finální přihrávka. Domácí zadáci společně s gólmanem Lipčákem tak všechny kladenské akce zneškodnili a na dvougólovém vítězství Třince se už nic nezměnilo.

Lídr potřetí za sebou remizoval

Vedoucí tým tabulky Dukla Praha potřetí za sebou jen remizoval. Hrál 1:1 v Mostě a před druhou Vlašimí vede o čtyři body.

Dukle pomohl do vedení šťastný gól čtyři minuty před koncem prvního poločasu, kdy si Bergrův centr srazil ve skluzu do branky Běloušek. Po přestávce se Most tlačil za vyrovnáním a hostující gólman Rada musel několikrát zasahovat.

Po Christofově střele ještě brankáře Dukly zachránilo břevno, v 74. minutě už ale kapituloval, když Badaljanův centr usměrnil do sítě Danoski. Oba týmy poté mohly strhnout vítězství na svou stranu, Danoski ale v šanci podruhé úspěšný nebyl a Bergrovu střelu vytěsnil mostecký brankář Pokorný.

Dukla si udržela jarní neporazitelnost, po třetí remíze za sebou se však její náskok v čele tabulky před druhou Vlašimí zmenšil na čtyři body. Třetí Třinec ztrácí o bod víc.

Vlašim opět neinkasovala, porazila Varnsdorf

Vlašimští potřetí za sebou nedostali gól a po domácí výhře 1:0 nad Varnsdorfem se vrátili na druhé místo. Další tříbodový zisk jim zajistil Droppův gól z 55. minuty.

V prvním poločase Vlašim soupeře téměř k ničemu nepustila, sama ale rovněž neskórovala, i když si domácí hráči vytvořili několik šancí. Hned v úvodu našel Průcha volného Bálka, ten však trefil pouze gólmana Porcala. Klavík potom před brankou těsně nedosáhl na centr.

Až v úvodu druhé půle se Vlašimští dočkali gólu. Po Vebrově přihrávce se přesnou střelou k tyči prosadil záložník Droppa. Ten pak mohl zápas definitivně rozhodnout, ale jeho další střela skončila na břevně.

Hosté chtěli bod a neměli k němu daleko. Po rohovém kopu zakončoval u zadní tyče číhající Jordák, ale jeho hlavička se od břevna odrazila do zámezí.

Sparta Praha B - Čáslav 4:1 (2:1)
Branky: 38. Hušek, 42. Rada z pen., 63. Polom, 72. Kraják - 17. Špidlen. Rozhodčí: Damková - Pospíšil, Koval. ŽK: Glaser, Hašek, Putz - Ptáček, Kotrba, Růžička. Diváci: 325.
Sparta B: Švenger - Hašek (63. Sus), Polom, Hušek, Krob - Kadeřábek (9. Kraják), Glaser, Rada, Zeman - Putz, Skalák (81. Lačný). Trenér: Svoboda.
Čáslav: Bárta - Ptáček, Špidlen (68. Macek), Kotrba, Šturma - Kunášek, Sedláček (79. Fikejz), Šisler, Růžička - Mojdl, Džafič (79. Hušťava). Trenér: Abrhám.
Třinec - Kladno 2:0 (2:0)
Branky: 12. Hanus, 45. Mrázek. Rozhodčí: Hájek - Pelikán, Kocián. ŽK: Joukl, Hupka, Malíř, Rehák - Procházka. Diváci: 482.
Třinec: Lipčák - Joukl, Hupka, Kuděla, Minařčík - Malíř (61. Lisický), Hanus (66. Ceplák), Rehák, Siegl, Onyango - Mrázek (90. Surynek). Trenér: Luhový.
Kladno: Jakubov - Bartoš, Rendla, Macháček, Procházka - Holub, Radosta, Puchmertl (77. Rouček) - Kmoch (55. Wojnar), Sklenář (87. Samek), Kabele. Trenér: Peřina.
Most - Dukla Praha 1:1 (0:1)
Branky: 74. Danoski - 41. vlastní Běloušek. Rozhodčí: K. Hrubeš - Lhoták, Košec. ŽK: Danoski, Ruseckij - Nečas. Diváci: 835.
Most: Pokorný - Knakal, Bohata (77. Lafrance), Běloušek, Jendruščák - Ruseckij (63. Rosendo), Christof, Schut, Danoski - Bednář (60. Hofmann) - Badaljan. Trenér: Aňon.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Šmíd, Pospíšil - Malý (72. Šiml), Gedeon, Hanousek - Berger, Svatonský (80. Nečas) - Chigou (62. Jirouš). Trenér: Kozel.
Vlašim - Varnsdorf 1:0 (0:0)
Branka: 55. Droppa. Rozhodčí: Příhoda - Marek, Santarius. ŽK: Kotiš, D. Procházka (oba Varnsdorf). Diváci: 658.
Vlašim: Frydrych - Schuster, Nešpor, Krmpotič, Petrů (80. Kotyza) - Vebr, Droppa, Zlomislič, Průcha (90.+2 Matějka) - Bálek, Nádeníček (70. Jícha). Trenér: Kočí.
Varnsdorf: Porcal - Ježdík, Pimpara, Ginzel, Hozda - Rudnickij, Jakobovský (75. D. Procházka), Mach (65. Jordák), Breite - Kotiš, Klavík (68. J. Procházka). Trenér: Křeček.

Reklama