Hlavní obsah

Sokolov čtyřmi góly po přestávce otočil zápas s Hlučínem

SOKOLOV

Až ve druhém poločase splnili fotbalisté Sokolova v zápase s posledním týmem druhé ligy Hlučínem roli favorita a čtyřmi góly po přestávce si zajistili vítězství 4:2. Dvěma brankami se na obratu podílel Darida, jenž v rozmezí šesti minut smazal náskok hostů.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Sokolovští hráči se radují s fanoušky - ilustrační foto.

Článek

Hlučín překvapil soupeře už ve 2. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil přízemní střelou Cverna. Baník se snažil rychle vyrovnat, ale dobře bránící hosté toho Sokolovu toho příliš nedovolovali. Ve 21. minutě navíc přišel další gól ve Dvořákově síti poté, co Bartl poslal svůj centr přesně na Žondrovu hlavu. Sokolov měl první šanci až po půlhodině hry, Mlikův střílený centr však gól nepřinesl.

Druhý poločas už patřil svěřencům trenéra Látala. V 50. minutě snížil Darida pěknou ranou z hranice vápna a záhy si svou gólovou střelu téměř ze stejné pozice zopakoval. Hosté se nestíhali bránit nájezdům Sokolova. Dvacet minut před koncem hlavička střídajícího Šilhana nebyla uznána za gól kvůli ofsajdu, ale Mlika v závaru po rohovém kopu už skóre otočil. V nastaveném čase ještě vítězství domácích zpečetil střídající Šmerda.

Fotbalisté Třince prohráli ve druhé lize na hřišti Sezimova Ústí

Fotbalisté Třince zaváhali v boji o postup do nejvyšší soutěže. Čtvrtý tým tabulky dnes v 22. kole druhé ligy prohrál 0:1 na hřišti Sezimova Ústí a dal šanci Vlašimi a Žižkovu, aby mu bodově odskočily. Navíc může Třinec předstihnout pátá Jihlava.

Jediný gól zápasu padl po úvodním oťukávání v 21. minutě, kdy Vukadinovič z pravé strany odcentroval před branku, z klubka hráčů vystřelil Javorek a míč skončil s tečí u levé tyče. Třinec nejvíce zahrozil v 33. minutě, kdy se Joukl protáhl kolem Rožbouda, tváří v tvář brankáři Doležalovi však neuspěl.

Po přestávce mohl vedení Sezimova Ústí zvýšit opět Javorek, jeho střelu ale z brankové čáry vyhlavičkoval Hupka. Když v závěru neuspěli v šancích třinečtí Oboya a Mrázek, domácí se po třech zápasech bez vítězství dočkali tříbodového zisku.

Sokolov - Hlučín 4:2 (0:2)
Branky: 50. a 56. Darida, 75. Mlika, 90. Šmerda - 2. Cverna, 21. Žondra. Rozhodčí: Lerch - Moláček, Šecová. ŽK: Darida, Čada - Žondra, Štefak, Bogdaň. Diváci: 1054.
Sokolov: Dvořák - Blažek, Šindelář, Dřížďal, Hanzlík - Dittrich (27. Šilhan), Podrazký, Čada, Darida, Vaněček (90. Šmerda) - Mlika (85. Chupáč). Trenér: Látal.
Hlučín: Hampel - Štefak (89. Coufal), Pavlík, Hertánek, Cverna - Bartl, Bogdaň, Hanus (72. Koubek), Motal (60. Mozol), Hertánek - Žondra. Trenér: Bartl.
Sezimovo Ústí - Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 21. Javorek. Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Paták. ŽK: Dobal, Doležal - Hanus, Minarčík, Štyvar. Diváci: 598.
Sezimovo Ústí: Doležal - Mašek, Novák, Cíferský, Rožboud - Kočí (76. Horka), Javorek, Dobal, Jasanský - Mach (81. Simr), Vukadinovič (90. Martínek). Trenér: Zákostelský.
Třinec: Lipčák - Lisický, Hupka (50. Chlebek), Kuděla, Minarčík - Joukl, Siegl, Hanus, Rehák (65. Štyvar), Oboya - Mrázek (76. Surynek). Trenér: Luhový.

Reklama