Hlavní obsah

Vedení fotbalového Mostu je na odstřel, tvrdí zástupci města

MOST

Vedení druholigového fotbalového klubu v Mostě padne. Tvrdí to alespoň vedení města a potvrdil to i zástupce majoritního vlastníka severočeského klubu, italského koncernu SIAD. Odchod by se zřejmě týkal ředitele Petra Kabíčka i sportovního ředitele Stanislava Salače, řekl v pátek primátor města Vlastimil Vozka. O jejich osudu by měla rozhodnout valná hromada klubu, svolaná na 15. června.

Článek

Na odchod obou mužů tlačí město už skoro rok, prý špatně hospodaří a ohrožují budoucnost celého mosteckého fotbalu. Většinový akcionář, italský výrobce technických plynů SIAD, ale dosud spíš váhal. Až na začátku května se obě strany sešly v Bergamu a domluvily se na dalším postupu.

"Dohodli jsme se na tom, že proběhnou personální změny. V první řadě se změní dozorčí rada, která potom volí představenstvo," uvedl Vozka. "Konkrétní jména jsme neřešili, ale tito pánové zřejmě ukončí své angažmá," dodal. Dohodu potvrdil i český zástupce společnosti SIAD Alessio Conton. "Myslím, že je odchod obou pánů pravděpodobný," řekl.

Kabíček odchod nepotvrdil

Kabíček dlouhé roky vedl českou pobočku SIAD a stál i za vzestupem mosteckého fotbalu, svůj odchod ale zatím nepotvrdil. "O výsledcích toho jednání jsem nebyl informován, zatím jsem informace dostal jen od novinářů. Vše rozhodnou akcionáři na valné hromadě," sdělil.

SIAD patří k hlavním mecenášům klubu, který ještě před třemi lety patřil do první ligy, letos ale vězí hluboko v druholigovém průměru. Tehdy měl až stomilionový rozpočet, zatímco nyní musí na dospělý fotbal stačit už jen 15,5 miliónu korun. Rozpočet je přitom dvojnásobný, ale ukrajují z něj splátky rekonstrukce stadiónu a provoz mládežnické akademie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články