Hlavní obsah

Kouč Pivarník a útočník Sedláček chtějí pomoci Jihlavě k postupu

NYMBURK

Marně jihlavští fotbalisté usilovali na jaře o postup do první ligy. V tabulce druholigové soutěže skončili "až" třetí, takže se opět chystají pouze na druhou ligu. A dovést tým k vytoužené metě má nový trenér Roman Pivarník, který přišel ze slovenské Dunajské Stredy. Dobrou prověrkou pro jeho tým bylo přípravné utkání s prvoligovým Libercem v Nymburce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Sedláček (vlevo) ještě v dresu Budějovic.

Článek

Výsledek 3:5 v neprospěch Jihlavy přijal Pivarník reálně: „Hráli jsme proti kvalitnímu soupeři, který je momentálně v dobré pohodě. Mrzí mě pět inkasovaných gólů, ale dali jsme tři, což zase na druhou stranu také není špatné. Pro mladé adepty našeho dresu to byla dobrá škola. Vyzkoušeli jsme i další nové hráče.“

K tomu, že by se Jihlava dostala ještě letos do první ligy místo případně vyloučené Olomouce, se Pivarník neupíná: „Dávám tomu nula procent. Jde to ale mimo nás. Beru to tak, že 30. července vstoupíme do nové sezóny pohárem proti Novému Městu na Moravě.“

A jak vnímá skok ze slovenské první ligy do české druhé ligy? „Byl jsem dlouho v Prešově. Měl jsem tam v jedno období v týmu dohromady osm českých hráčů. Takže vazby na zdejší fotbal jsem neztratil. A po Dunajské Stredě se nyní plně soustřeďuji na Jihlavu, kam jsem se vrátil asi po devíti letech,“ uvedl Pivarník.

Dával góly v Evropské lize

Jednou z nových jihlavských tváří je útočník Tomáš Sedláček. Ten na sebe upozornil v minulosti v dresu Mladé Boleslavi, kdy skóroval v Evropské lize proti Marseille a Palermu. Do letošní zimy působil v Českých Budějovicích. V první lize odehrál na 150 zápasů a dal 19 gólů.

„Mohlo to být i lepší, ale v Boleslavi byla velká konkurence. A někdy jsem hrával i záložníka. A v Budějovicích se mnou přestali počítat. Vzal jsem jarní hostování v Čáslavi. Našel jsem tam dobrou partu. V Budějovicích mi skončila smlouva a přišla nabídka z Jihlavy,“ vysvětlil forvard.

A nelákalo by ho setrvání v první lize? „Určitě, ale nikdo se neozval. A tak jsem neváhal nad Jihlavou. Je to ambiciózní mužstvo, které má o co hrát. Tedy o postup do první ligy. Byl bych moc rád, kdybych u toho mohl být,“ dodal Sedláček.  

Reklama

Související témata: