Hlavní obsah

Zlín připravil Opavě první prohru v sezoně a vede druhou ligu

ZLÍN

Fotbalisté Zlína připravili ve druhé lize Opavě první porážku v sezoně. Díky domácí výhře 2:0 navíc soupeře předstihli v tabulce a po šestém kole se dostali do čela soutěže.

Článek

Zlínští se v posledním kole v domácím prostředí trápili a s posledním Varnsdorfem uhrál pouze bezbrankovou remízu. Dnes se jim vyplatila sázka na ofenzivní pojetí a vstřelené branky se dočkali už ve 24. minutě, kdy skóre otevřel parádní střelou z přímého kopu Tomáš Polách.

Dosavadní lídr tabulky se snažil o vyrovnání, ale větší šance měli domácí. Opava nasbírala jen pět žlutých karet a poslední půlhodinu dohrávala bez vyloučeného Formánka. Zlín přesilovku zužitkoval krátce před koncem, když se po centru Petra Švacha prosadil střídající Michal Šrom.

Zlín - Opava 2:0 (1:0)
Branky: 24. Polách, 86. Šrom. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Vysloužil. ČK: 61. Formánek (Opava). ŽK: Halaška, Wirth, Sedláček, Křeček, Cigánek (všichni Opava).
Zlín: Dostál - Jugas, Malý, Kubica (72. Linek), Jelínek - Švach, Elšík, Polách, Dobeš - Poznar (84. Motal), Železník (63. Šrom). Trenér: Skácel.
Opava: Blaha - Wirth (82. Furik), Cigánek, Formánek, Čáp - Partyš, Křeček, Sedláček (65. Riška) - Mrázek - Radzinevičius (67. Horka), Halaška. Trenér: Mazura.

Reklama