Hlavní obsah

Vedoucí Ústí zvítězilo ve druhé lize nad vzdorujícím Třincem

ÚSTÍ NAD LABEM

Fotbalisté Ústí nad Labem potvrdili pozici vedoucího týmu druhé ligy a v desátém kole zdolali bojovný Třinec 1:0. Výhru jim zařídil po hodině hry hlavičkou Brunclík.

Článek

Severočeši zahájili utkání velkým náporem a už ve druhé minutě vykopl hostující Hupka míč z prázdné branky. V 16. minutě nastřelil domácí zadák Džuban tyč. Největší šance Třince nevyužil Ceplák. V 25. minutě mířil hlavou jen do dobře postaveného brankáře Nováka a záhy nato jeho střelu z trestného kopu vytěsnil gólman na břevno. Hostující brankář Lipták se vyznamenal po střele Moulise.

V 63. minutě unikl po levé straně Volek a jeho centr proměnil Brunclík hlavou zblízka ve vítěznou branku. Další velké šance domácích nevyužili Veverka a Moulis, v nastaveném čase mířil Holek bombou do Liptáka. Tři body zachránil Ústí brankář Novák, který v 86. minutě zneškodnil Hupkovu hlavičku po rohovém kopu.

"Kluci zabojovali, Třinec byl zatím nejtěžším soupeřem," řekl ČTK ústecký trenér Svatopluk Habanec. "Splnilo se moje přání a po třetině soutěže jsme v čele. Žádné cíle si ale nedáváme," uvedl.

FK Ústí nad Labem - FC Třinec 1:0 (0:0)
Branka: 63. Brunclík. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Urban. ŽK: Veverka, Zeman, Jablonský - Nekuda, Rehák. Diváci: 646.
Ústí: R. Novák - Zeman, Džuban, Jablonský, Benčík - Brunclík, Zachariáš, Martykán (90.+2 Vaněček), Volek - Veverka (88. Dragoun), Moulis (81. Holek). Trenér: Habanec.
Třinec: Lipták - Malíř, Hupka, Kuděla, Matoušek - Pešek (70. Joukl), Maroši, Rehák (76. Siegl), Ceplák - Surynek, Nekuda (76. Gavlák). Trenér Luhový.

Reklama

Související témata: