Hlavní obsah

Fotbalisté Brna zachraňovali remízu na hřišti poslední Sparty B

PRAHA

Fotbalisté Brna v druhém utkání pod vedením trenéra Róberta Kafky remizovali ve 12. kole druhé ligy 2:2 na hřišti béčka pražské Sparty, jemuž patří poslední místo v tabulce. Zbrojovka je čtrnáctá, ale může ji ještě předstihnout Most.

Článek

Brňané v minulém kole v prvním duelu po odvolání kouče Reného Wagnera porazili Varnsdorf a po výhře toužili i dnes. V 19. minutě je za ní nasměroval Hromek, jenž dorazil do sítě míč po akci Boráka.

Domácí poté nevyužili několik gólových šancí, přesto se v Horních Počernicích ještě do poločasu dočkali vyrovnání. Do horního roku Doležalovy branky se zhruba z osmnácti metrů ve 33. minutě trefil Mareš.

Béčko vedoucího týmu nejvyšší soutěže bylo i nadále aktivnější a po přestávce to byl opět Mareš, který se po hodině hry postaral o druhý sparťanský gól. Stříbrný medailista z MS hráčů do 20 let v roce 2007 byl faulován v pokutovém území a penaltu střelou doprostřed brněnské branky proměnil.

Hosté, kteří nenaplňují své předsevzetí kralovat druhé lize a okamžitě se po letošním sestupu vrátit mezi elitu, se dočkali vyrovnání také z pokutového kopu. V 66. minutě se prudkou střelou prosadil zkušený Švancara, jenž stejně jako Mareš potrestal faul na sebe.

V závěrečné čtvrthodině měl ještě dvě velké šance sparťanský útočník Juhar, ale přestřelil.

Reklama

Související témata: