Hlavní obsah

Ústí sužuje marodka. Únava stoupá, ale vydřeli jsme tři body, oddechl si Habanec

ÚSTÍ NAD LABEM

Shodně s počtem sedmadvaceti bodů je na špici tabulky druhé fotbalové ligy dvojice Bohemians Praha a FK Ústí nad Labem. Severočeský tým zůstal i po dalším kole druhý jen vinou o gól horšího skóre. A to se potýká s nevídanou marodkou, když trenér Svatopluk Habanec má momentálně k dispozici pouze dvanáct zdravých hráčů.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kouč Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

„Před zápasem s Varnsdorfem jsem se trochu bál, co se bude dít na hřišti. Vzhledem k situaci v kádru jsem musel posunout záložníky do obrany a útočníky do zálohy, což se běžně nestává. Po rozpačitém prvním poločase jsme se zvedli a dostali jsme se k vlastní hře. Nakonec jsem s nejtěsnějším vítězstvím spokojen. Vydřeli jsme další tři body,“ líčil ústecký kouč po výhře 1:0.

A přiznal, že ho trápí zdravotní problémy jeho svěřenců. „Vypadla nám celá dřívější obrana. Hyčka laboruje s křížovým vazem, Valenta s natrženým úponem, tříslo trápí Jablonského, se svaly se hodně dlouho potýká Dvořák. A vykartovaný byl Džuban. A to jsem ještě na některé konkrétní absence zapomněl, protože je jich požehnaně,“ uvedl Habanec.

Ústečtí přesto drží vynikající bilanci šesti vítězství ve stejném počtu odehraných zápasů na vlastní půdě. „To je velmi pěkné, že jsme doma neztratili ani bod. Ale je těžké pořád tu sérii natahovat. Jestliže trénujeme s malým počtem hráčů, automaticky se zkracuje čas na odpočinek,“ uvažoval trenér. „Únava stoupá a je znát, že nám chybí větší možnost rehabilitace. Vůbec bych se nezlobil, kdyby podzim brzy skončil, ale ještě jsou před námi tři kola. Už s předstihem asi vznesu požadavek k vedení klubu na zimní doplnění hráčského kádru,“ dodal Habanec.

„Je nás málo, ale nedá se nic dělat. Jsme trénovaní a musíme tu zátěž vydržet. Láká nás vidina přezimování na špici tabulky,“ vyjádřil názory kabiny záložník Zdeněk Volek, který svým gólem rozhodl zápas s Varnsdorfem. Střelecky se prosadil v ústeckém dresu už pětkrát, stejně jako Zachariáš a Martykán.

Reklama