Hlavní obsah

Kluci skvěle pracovali, libuje si kouč Frťala po nejlepší sezóně Varnsdorfu

Varnsdorf

Nejúspěšnější sezóna v klubové historii. Tak bude zapsán právě končící ročník druhé ligy ve fotbalové kronice FK Varnsdorf. „Převládá samozřejmě spokojenost. A to nejen ve sportovním vedení týmu, ale výkonů hráčů a jejich výsledků si jistě váží i naši sponzoři a varnsdorfští fanoušci,“ ohlédl se trenér Zdenko Frťala za uplynulými měsíci.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Varnsdorfu Zdenko Frťala

Článek

Jedenačtyřicetiletý kouč přitom přišel k varnsdorfskému mužstvu až v průběhu podzimu místo Aleše Křečka, který zamířil do slovenského Ružomberoku, hrajícího tamní nejvyšší soutěž. A pod Tatrami se přesvědčil, jak je ten fotbalový život pestrý. Momentálně Křeček už v Ružomberoku nepůsobí, protože s ním vedení klubu neobnovilo smlouvu.

Ale zpět k Varnsdorfu. Frťala považuje za důležitý úsek sezóny začátek jara. „Kluci po zimě skvěle pracovali.  Ze čtyř zápasů jsme hráli třikrát venku, ale zvládli jsme to. Pak jsme dokonce při utkání s Brnem mohli zamíchat postupovými kartami, jenže to by byla asi představa z oblasti fantazie. I když jsme v tom duelu bohužel neuspěli, alespoň jsme byli svědky rekordní návštěvy na fotbale ve Varnsdorfu. Čím víc těžkých zápasů odehrajeme, tím se hráči stávají otrlejší a zkušenější. Kluci se už chovají jinak, než při loňské premiérové účasti ve druhé lize," popisoval trenér.

Varnsdorfští si na jaře připsali skalpy prvního Ústí, druhé Jihlavy i v té době třetích Bohemians Praha. V tabulce nechali za sebou i tradiční kluby Opavy, Zlína a další.„Ale jsme nohama na zemi. Jsme rádi, že se hráči ukázali v dobrém světle. Všímám si i toho, jak nás sledují prvoligoví trenéři. Možná jsme byli jediným týmem, který neměl žádného zkušeného ligového hráče. Kluci nehledali na hřišti nikoho staršího, kdo to vezme místo nich na sebe. O to víc je třeba ocenit stávající kádr," líčil Frťala.

Neláká ho trenérská práce v první lize? Zvlášť poté, co Teplice hledají nástupce Petra Rady? Před odchodem do Varnsdorfu byl Frťala právě Radovým asistentem v Teplicích! „S vedením klubu mám pořád korektní vztahy. Ostatně, na teplické zápasy jsem chodil dál i jako divák, když mi to čas dovolil. V Teplicích bydlím. Řeknu ale otevřeně, že v tuto chvíli nemám důvod z Varnsdorfu odcházet. Jsem tady spokojený díky skvělé spolupráci s ředitelem klubu panem Gabrielem. A ta první liga? Nechci mít po vydařeném půlroce velké oči. Můj čas třeba ještě přijde za rok, nebo dva," uvažoval trenér.

Reklama

Související témata: