Hlavní obsah

Fotbalisté Sokolova vyhráli potřetí za sebou 3:0, Pardubice přišly o vítězství minutu před koncem

Sokolov/Pardubice

Fotbalistům Sokolova se povedlo bodovat ve druhé lize v sedmém utkání za sebou, když porazili vítěze minulého ročníku Ústí nad Labem 3:0. Stejným skóre zdolali v předchozích duelech Most a Žižkov. Na domácím hřišti vyhrál Baník čtvrtý z pěti zápasů, ztratil jen srpnovou remízou s Táborskem. Pardubice naopak nevyužily domácího prostředí a s Mostem ztratily dva body v samém závěru utkání.

Článek

Sokolov opět nastoupil pod vedením sportovního ředitele Vítězslava Hejreta, jenž nahradil distancovaného trenéra Aleše Jindru, a brzy si vypracoval gólové šance. Vaněček II. hlavičkoval těsně vedle, Blažkovu tvrdou střelu vyrazil Novák nad branku.

První gól padl v 27. minutě po standardní situaci, když si na centr z levé strany nejvýše naskočil Vaněček II. a usměrnil míč pod břevno. Až po hodině hry zahrozili také hosté, po Čtvrtníčkově zakončení Bertelman vytěsnil míč nad břevno. V 68. minutě nastřelil Vaněček II. tyč, míč se odrazil k Hrubému, který jej dorazil do odkryté branky. Na 3:0 upravil v nastaveném čase Jakub Dvořák po špatné malé domů ústeckého Lukáše Dvořáka.

Tentokrát jim závěr nevyšel

Před týdnem fotbalisté Pardubic v samém závěru utkání vybojovali bod na hřišti Táborska, v 10. kole druhé ligy stejným způsobem přišli o vítězství v duelu s Mostem. Na 1:1 vyrovnal v 89. minutě střídající Osumanu. Nováček soutěže nedokázal doma vyhrát počtvrté za sebou, povedlo se mu to jen ve druhém kole s Bohemians 1905.

V utkání s Mostem Východočeši od 12. minuty vedli zásluhou Přibyla, který dal po rohovém kopu na zadní tyč čtvrtý gól v sezóně a je spolu s Javůrkem se čtyřmi trefami nejlepším střelcem týmu. V 17. minutě zachránil Belaň hosty od druhé branky a po půlhodině hry rozhodčí pro ofsajd neuznal gól Petrusovi.

V úvodu druhého poločasu promarnil další šanci zvýšit vedení Pardubic Tischler, který trefil břevno. Dittrichovo sólo vzápětí zmařil Belaň. Po hodině hry se začali dostávat do tempa i hosté, také díky pasivní hře Pardubic. V 81. minutě sudí neuznal Pardubicím druhý gól pro ofsajd poté, co po Javůrkově trestném kopu dopravil míč do sítě Prorok. Minutu před koncem za nevyužité šance domácí potrestal Usumanu, který hlavou vyrovnal.

10. kolo druhé fotbalové ligy:
Baník Sokolov - Ústí nad Labem 3:0 (1:0)
Branky:
27. Vaněček II., 68. Hrubý, 90.+1 Dvořák II.
Rozhodčí: Lerch - Peřina, Pochylý.
ŽK: Štrbák (Ústí).
Diváci: 1061.
Sestavy:
Sokolov: Bertelman - Blažek, Dvorník, Vondráček, Dřížďal - Vaněček I. (70. Machek), Čada, Vrtělka, Hrubý (80. Šíma) - Dvořák II. - Vaněček II. (90. Knakal). Trenér: Hejret.
Ústí: Novák - Zeman, Džuban, Valenta (50. Hovorka), Dvořák - Peterka, Štrbák, Hrošovský, Volek (82. Folwarczny) - Čtvrtníček, Moulis (71. Holek). Trenér: Bičovský.
Pardubice - Baník Most 1:1 (1:0)
Branky:
12. Přibyl - 89. Osumanu.
Rozhodčí: Adam - Arnošt, Hock.
ŽK: Jeřábek, Petrus - Lafrance, Vodička, Procházka.
Diváci: 791.
Sestavy:
Pardubice: Shejbal - Přibyl, Tischler, Prorok, Norek (85. V. Kakrda) - Hundák (65. J. Sklenář), Řezníček, Jeřábek, Javůrek - Dittrich (76. Dubský), Petrus. Trenér: Svědík.
Most: Belaň - Pospíšil, Běloušek, Procházka, Šraga - Nguyen (46. Lácha), Pilař, Lafrance, Schut - Mujagič, Vodička (58. Osumanu). Trenér: Zach.

Reklama