Hlavní obsah

Kolář se po 11 letech vrací do Bohemians Praha 1905

Praha

Fotbalista Martin Kolář se vrací do Bohemians Praha 1905, odkud v roce 2002 odešel do zahraničí. Po angažmá v Anderlechtu Brusel, Stoke či Helsingborgu se nyní bude snažit svému mateřskému klubu pomoci v postupu zpět do první ligy. S "Klokany" podepsal smlouvu na rok a půl.

Foto: Petra Mášová, ČTK

Martin Kolář ještě v dresu Bohemians v roce 2002.

Článek

"Jsem rád, že jsem se vrátil. Je to pro mě určitě srdeční záležitost," řekl pro klubový web Kolář. "Bohemka mi pomohla do velkého fotbalu. Rád bych jí nyní pomohl k postupu a k lepší budoucnosti," dodal.

Devětadvacetiletý levý bek či záložník odcházel v osmnácti letech do Anderlechtu jako velký talent a juniorský reprezentant, výrazněji se však do sestavy neprosadil. Následně putoval po hostováních v anglickém Stoke, Westerlo a na Korsice v Ajacciu. Vyzkoušel si i švédskou ligu za Helsingborg a nakonec zakotvil na Kypru, kde oblékal dresy Paphosu a Apollonu Limassol.

"Příchod Martina Koláře vítáme. Naplňuje naši koncepci, kdy se v týmu zapracovávají odchovanci a nyní se i jeden z nich vrací po dlouhodobém a úspěšném zahraničním angažmá zpět do klubu, aby nám pomohl zkušenostmi a byl i vzorem pro mladé hráče," řekl ředitel klubu Ladislav Valášek.

Reklama