Hlavní obsah

Kouč Bičovský je s ústeckým jarním rozjezdem spokojen

Ústí nad Labem

Nenápadně se posunuli fotbalisté FK Ústí nad Labem do horní poloviny tabulky druhé nejvyšší soutěže. Díky týmové pracovitosti a stabilní formě nastřádali ve třech odehraných kolech sedm bodů za dvě vítězství a jednu remízu.

Foto: fkusti

Fotbalista Ústí Richard Veverka

Článek

„Samozřejmě jsme spokojeni. Už před čtrnácti dny jsem říkal, že bude důležité, jak po úvodním vystoupení venku zvládneme dva zápasy doma po sobě," uvedl ústecký trenér Přemysl Bičovský.

„Může se zdát, že by to nemělo být složité zvítězit dvakrát v řadě, ale každý, kdo někdy hrál fotbal, uzná, jak těžké je se třeba prosadit proti oslabenému soupeři po vyloučení jeho hráče. To byl náš případ v duelu s Mostem. Vyhráli jsme a cením si toho, že i na náročném terénu jsme vstřelili dva góly a pak uhájili získaný náskok. Rozhodl ale už první poločas," podotkl Bičovský.

Stadión se nestaví

Klíčovou první branku zaznamenal Richard Veverka, jemuž se proti mosteckému celku daří. „Skóroval jsem do jeho sítě na podzim v poháru, ve druhé lize a teď i doma. Víme o tom, že Ústí s Mostem neprohrálo asi osm let a jsme rádi, že ani tentokrát z toho nebylo žádné drama. Bylo by pěkné dotáhnout se blíž ke špici v tabulce, ale ústecký stadión se zatím nestaví," líčil Veverka.

Připomněl tím fakt, že právě nevyhovující prostředí na domácím stadiónu připravilo loni v létě Ústí o start v první lize, který si Severočeši jako vítězové druhé ligy vybojovali po sportovní stránce, ale místo nich šlo výš Brno ze čtvrtého místa druhé ligy.

O dosavadní bilanci Mostu s Ústím měl informace i nový mostecký trenér Zbyněk Busta. „Slyšel jsem o té negativní sérii. A pokračuje dál. Ale nejvíc mě mrzí, že jsme do zápasu vstoupili laxně, nedostupovali jsme hráče a dostali jsme laciný gól. Po vyloučení Mujagiče se utkání vyvíjelo podle představ soupeře. A náš plán něco v Ústí utrhnout se nesplnil," hodnotil kouč. Fotbalisté Baníku Most tak znovu klesli ne sestupové příčky tabulky. A v příštím kole je čeká existenční souboj se stejně „namočenou" Čáslaví.

Reklama