Hlavní obsah

Fotbalisté Ústí a Mostu jsou v hlubokém útlumu. Zvedneme se, zní z obou klubů

Ústí nad Labem

Chmurné období prožívají fotbalisté Ústí nad Labem a Mostu v druhé nejvyšší soutěži. Série porážek jim poněkud zkomplikovala původní ambice na plánovaná umístění, takže Ústečtí již prakticky ztratili naději na postavení v popředí tabulky a Mostečtí jsou stále v bezprostředním ohrožení sestupu. V obou severočeských klubech tak mají o čem přemýšlet, ovšem věří ve zlepšení.

Foto: fkusti

Fotbalista Ústí Richard Veverka.

Článek

Ústecký trenér Přemysl Bičovský litoval domácího selhání se Zlínem. „Slibně jsme šli do vedení, pak jsme přečkali i penaltu proti nám. A místo toho, abychom si pojistili body, jsme se porazili doslova sami. Po takových chybách těžko můžeme vyhrávat, takže panuje zklamání," rozebíral kouč.

Co týmu nejvíce chybí? „Jsme málo důrazní. Prakticky jsme neudělali žádné fauly a těžko se prosazujeme v pokutovém území. Je to znát v zápasech proti kvalitním soupeřům, kteří využívají svoje přednosti. Nedávné úvahy o postupu byly přehnané. Teď se musíme snažit dohrát jaro se ctí a vyhrávat. A přerušit sérii tří porážek. To tým zažil už na začátku sezóny a také se z toho dostal, takže zkusíme zabodovat na hřišti lídra Bohemians Praha 1905. Je to v hlavách," mínil Bičovský.

Zkušený stoper Michal Valenta nechce lkát na neúspěchy. „Vím, že nejsme v dobré situaci, ale podobný výpadek občas postihne i lepší celky. Prostě se nám nedaří, prohráli jsme 0:1 a dvakrát 1:2, tedy chybí potřebné štěstí. Prožíváme horší týdny, plné smůly. Musíme zlepšit herní tvořivost a bojovnost. Potřebujeme impuls a moment, jaký by nás znovu nastartoval," uvažoval Valenta.

Most nemá kanonýra

Baník Most je nad propastí. Čtyři porážky v řadě jsou varující. „Chtěli jsme se prosadit proti Bohemians Praha 1905. Dařilo se nám eliminovat kvalitu krajních záložníků soupeře, ale po přestávce jsme se dostali pod tlak a přišla chyba, po níž jsme inkasovali. A závěr, to už byla hektika a křeč," klopil zrak mostecký kouč Zbyněk Busta.

Týmu chybí střelec. „K mužstvu jsem nastoupil v rozehrané soutěži a byl jsem seznámený s kádrem. Proto si nebudu stěžovat, že nemáme kanonýra. Vstřelený gól je většinou prací celého týmu. A je to i o psychice. Musíme se dívat dopředu a věřit, že nějaké body potřebné k záchraně přece jen uhrajeme," nepropadl depresi mostecký trenér.

Reklama

Související témata: