Hlavní obsah

Zlín šokoval favorizované Ústí. Hráči do puntíku splnili pokyny, těšilo kouče Pulpita

Ústí nad Labem

Fotbalisté Zlína šokovali v posledním zápase FNL v tomto kalendářním roce favorizované Ústí nad Labem, když vyhráli na půdě jednoho z postupových aspirantů 2:0. A první výhru na lavičce „ševců“ a tudíž i premiérový bodový zisk si připsal nový zlínský trenér Martin Pulpit. Kouč, který ještě na jaře působil v prvoligovém Baníku Ostrava, zvolil účinnou taktiku a po zápase v Ústí si hodně oddechl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský kouč Martin Pulpit - archivní foto.

Článek

„Jsem rád, že jsme snahu dotáhli k potřebnému efektu. Měli jsme bodovat už před týdnem s Varnsdorfem. Nepustili jsme ho do tlaku, ale stačila jejich jedna střela na naši bránu a byla z toho těsná porážka. Do Ústí jsme přijeli dobře připravení," líčil trenér Pulpit.

„Hráči do puntíku splnili pokyny. Domácí měli tři až čtyři slibné šance, které neproměnili. Nám naopak vyšly dvě brejkové situace, které jsme zužitkovali i střelecky. Byť jsme druhou půli byli v defenzivě, neudělali jsme chybu. Takže tří bodů si moc vážíme, ale to platí o každém úspěšném zápase, nejen o tom v Ústí," těšil se Pulpit z výhry.

Hubáček: V tabulce jsme stále dole

Navzdory vítězství 2:0 nepropadl euforii zlínský stoper a kapitán mužstva David Hubáček. „Na podzim se trápíme, dáváme málo gólů. V Ústí jsme sice uspěli, ale pořád jsme dole v tabulce. Taková je realita, ze které musíme vycházet před zimou," uvažoval někdejší hráč pražské Slavie. Podle svých slov přesunu z Prahy do domovského kraje nelituje. „Byl jsem rozhodnutý k návratu už předem, proto nad tím, jestli jsem udělal dobře, nebo ne, nepřemýšlím. Prostě jsem zvolil sportovní i osobní cestu do Zlína a chci týmu pomoci," tvrdil ostřílený ligový fotbalista.

Přiznal ale, že počítal s lepší pozicí mužstva. „Čtrnáct bodů je méně, než jsme předpokládali. Bohužel naše postavení v tabulce odpovídá nepřesvědčivým výkonům," podotkl Hubáček. Nemrzí ho, že podzim končí právě v době, kdy Zlín chytil dech? „Říká se, že v nejlepším se má skončit, tak to také bereme," pousmál se obránce.

A jak vnímá nedávný příchod impulsivního trenéra Pulpita? „Není to žádná leklá ryba, co si budeme povídat. Uvidíme, jestli zůstane, nebo ne. Záleží na vedení. Ale sami dobře víme, že musíme zabrat jako tým, abychom se dostali do klidnějšího středu tabulky. Druhá liga je hlavně o nasazení a jen fotbalovostí to nepůjde," přemítal Hubáček.

Byť Zlín má především záchranářské starosti, zkušený obránce sleduje i vývoj na špici tabulky. „Trošku jsme přibrzdili Ústí. Aspiranty na postup jsou i Hradec Králové a České Budějovice, dobře hraje Táborsko. Ale týmů s ambicemi je více, bude to asi vyrovnané až do posledního kola," dodal Hubáček.

Reklama

Související témata: