Hlavní obsah

Pardubice, Frýdek-Místek a spol. hrají v zimní lize s prvoligovými konkurenty o postup

Praha

Situace je pro ně příhodná, rozdíly mezi soutěžemi se na začátku zimní přípravy i s ohledem na umělý trávník stírají. Ani před závěrečnými zápasy ve skupinách tak není vyloučeno, že se do semifinále zimní fotbalové Tipsport ligy probojuje některý ze zástupců Národní ligy. Pardubice a Frýdek-Místek po sobotě své skupiny vedou, ve hře jsou i další druholigové týmy.

Foto: fotbalpardubice.cz

Fotbalistům Pardubic (v červeném) ulehčilo zápas, že Liberec proti nim nasadil juniorku.

Článek

Táborsko svůj mečbol nevyužilo. V přímém souboji lídrů skupiny B potřebovalo porazit Duklu, což bylo nad jeho síly. Mužstvo, jež bude na jaře v Gambrinus lize útočit na postup do evropských pohárů, jednoznačně zvítězilo 5:2.

„Před zápasem jsme absolvovali náročné tréninky podle našeho rozpisu. Například ve čtvrtek hráči naběhali devět kilometrů. Byli jsme v utkání ztuhlí, projevila se únava, kazili jsme banální věci. Únava je teď enormní, tréninkovou zátěž v příštím týdnu více rozložíme," nedělal z porážky vědu asistent Petr Frňka.

Táborsko momentálně vede místo prvního trenéra Romana Nádvorníka, který si musí dát do pořádku dluhy ze svého podnikání.

Kvalitní zápasy jsou důležitější než tabulka

Spolu s Duklou má jistotu postupu i Jihlava, která ve skupině C narazila na samé prvoligové soupeře. Závěrečné Final Four proběhne 24. a 25. ledna za asistence kamer ČT Sport v Berouně. Složení semifinálových dvojice se bude losovat, vítěz zimní ligy zinkasuje 250 tisíc, poražený finalista 150 tisíc a semifinalisté 75 tisíc.

Na prémie si zatím mohou dělat zálusk i druholigové Pardubice, které po výhře 2:0 nad juniorkou Liberce vedou skupinu A. Z ní ještě mohou teoreticky postoupit všechny čtyři týmy, kromě Bohemians 1905 a Slovanu i druholigové České Budějovice.

„Postup pro nás není v tomto stádiu přípravy prioritou. Tabulku jsme ani nestudovali. Vážíme si toho, že můžeme v zimě hrát kvalitní zápasy," říká trenér Jiří Krejčí, jehož Pardubice budou v posledním kole hájit první příčku v duelu s Bohemkou.

Karviná si vyšlápla na Baník

„Situace ve skupině je každopádně zajímavá. S Bohemkou jsme v sobotu sehráli ohromně těžký zápas a myslím, že jsme ho celkem zvládli. Stejně se však ukazuje, že potřebujeme ještě posílit, protože na jaře chceme hrát o postup do první ligy," přidává se Luboš Urban, trenér Dynama, jež končí zápasem s Libercem.

Stejně zamotaná je také situace ve skupině D, kde Baník Ostrava neční nad druholigovým trojlístkem Frýdek-Místek, Karviná, Třinec. Baník v sobotu prohrál 1:2 s Karvinou. Vítězný tým tak musí v úterý na postup porazit Třinec a zároveň doufat, že Baník neprohraje s dosud vedoucím Frýdkem-Místkem.

„Zápas se určitě musel líbit. První půle byla z naší strany hodně taktická, po přestávce se už hrálo nahoru dolů," pochvaluje si Josef Mazura, kouč Karviné.

Reklama