Hlavní obsah

Nevím, co by se dělo po porážce, oddechl si budějovický záložník Benát po výhře v Ústí

Ústí nad Labem

Byli na pokraji porážky, ale nakonec se štěstím vydřeli tři body a mohou dál reálně uvažovat o návratu do první ligy. To je nejpodstatnější fakt po vystoupení fotbalistů Dynama České Budějovice na půdě Ústí nad Labem ve šlágru víkendového kola FNL. Jihočeši vyhráli 2:1 a přiblížili se k nejpřednějším příčkám druholigové tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský obránce Ondřej Švejdík (vlevo) v souboji s českobudějovickým záložníkem Petrem Benátem.

Článek

Hodně si po zápase oddechl klíčový budějovický záložník Petr Benát. „Nevím, co by se v klubu dělo, kdybychom prohráli. Asi by přišly nějaké změny a nic příjemného. Ale teď se můžeme aspoň na chvíli usmívat, byť výkon nebyl ideální," líčil jeden z nejzkušenějších fotbalistů jihočeského týmu.

Co podle Benáta v Ústí rozhodlo? „Ve druhé půli bylo vidět, že domácí se strachují o výsledek, když vedli 1:0. Toho jsme využili ke srovnání. Míč se odrazil k Hálovi, který ho uklidil do sítě. A nedlouho před koncem jsme vstřelili vítězný gól. Obě branky padly s velkým štěstím, ale na to se za týden zapomene. Myslím, že jsme postupně měli více kontaktů s míčem, dobře jsme kombinovali. Domácí zkoušeli brejky, jenže jsme jim nedovolili zakončení," rozebíral záložník.

Závěrečný obrat Budějovic překvapil i samotné hráče. „Opravdu se dlouho zdálo, že v Ústí nedáme gól, ani kdybychom hráli dva zápasy po sobě. A najednou z toho bylo vítězství. Současný průběh druhé ligy bereme jako hokejové play off, protože pokaždé potřebujeme vyhrát," líčil Benát. Zároveň potvrdil, že výsledek z Ústí je pro jihočeský tým obrovskou vzpruhou. „Věřím, že nás to nastartuje k výraznému boji o postupové pozice. Nad tím, koho chceme dostat v tabulce pod sebe, nepřemýšlíme. Hlavní je posunout se aspoň na druhé místo," povídal protřelý fotbalista.

Po zápase mluvil Benát na ústeckém stadiónu i se svým kamarádem Martinem Feninem, někdejším spoluhráčem z prvoligových Teplic. „Už před utkáním jsem si všiml, že je Fenin v Ústí, kam má to z domovských Teplic kousek. Bavili jsme se spolu i v době, kdy končil ve Slavii tak, jak končil. A z legrace proběhlo něco i v tom smyslu, jestli nechce jít k nám do Budějovic," prozradil Benát. „Vím ale, že Martin Fenin je po operaci slepého střeva. Přeji mu, aby se dal dohromady po fyzické stránce a v létě restartoval kariéru," zakončil budějovický tahoun.

Reklama

Související témata: