Hlavní obsah

Rozzuřený kouč Olomouce Kalvoda zpražil hráče za výkon na Žižkově

Praha

Takhle si trenér Sigmy Olomouc Leoš Kalvoda vstup do Fotbalové národní ligy nepředstavoval. Jeho svěřenci na úvod druhé české nejvyšší soutěže prohráli na hřišti Viktorie Žižkov 1:2 a svého trenéra pořádně rozčílili. Tým přitom před sezónou vyhlásil za cíl postup do Synot ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký útočník Michal Ordoš střílí jediný gól svého týmu na hřišti Žižkova.

Článek
Fotogalerie

„Jsem zklamaný, přímo nasraný. Potvrdilo se to, proč Sigma spadla," citovaly oficiální stránky hanáckého klubu Kalvodu, kterého kromě výsledku zklamala i předvedená hra. „Takovým výkonem, jenom si zahrát fotbal, to nejde! Chystali jsme se celou přípravu na to, že druhá liga bude o bojovnosti, důrazu a ne jenom o tom, že si tam dvakrát nahrajeme. A bohužel, my jsme byli jaksi nesoustředění, lehkovážní," pokračoval šestapadesátiletý trenér.

Hostě v Praze inkasovali v první minutě nastavení úvodní půle a dvě minuty po začátku té druhé. O jedinou branku Sigmy se postaral až sedm minut před koncem zápasu Ordoš. „Gól jsme dostali v poslední minutě poločasu, to už se musí dohrát jakkoliv. A pak přijdeme na hřiště a dostaneme druhý. Nevím, jestli hráči byli hlavami už v kabinách a potom ještě, ale tohle se nesmí stávat," kroutil brněnský rodák hlavou.

Zklamali všichni

Trenéra také mrzelo, že žádný z hráčů nedokázal ostatní vyburcovat. „Dneska mě zklamali všichni. Že by tam někdo nějak vyčníval, to ne. U některých snaha byla, ale to je málo. Utkání ukázalo, že někteří hráči fotbal nahoru dolů nechtějí hrát, nebo na to nemají. A takoví tam nemají co dělat," pokračoval v kritickém tónu Kalvoda.

Kouč Pražanů Jindřich Trpišovský se domnívá, že i přes nedělní prohru bude Olomouc v příští sezóně znovu hrát zápasy nejvyšší soutěže. „Vítězství si nesmírně vážíme, protože jsme narazili na velice silný tým, který se určitě vrátí do ligy, protože tam patří. Výhry si moc vážíme, i když víme, že byla hlavně vybojovaná," řekl domácí trenér.

Postoupí Sigma Olomouc do Synot ligy?
Ano
48,8 %
Ne
51,2 %
Celkem hlasovalo 8575 čtenářů.

Reklama

Související témata: