Hlavní obsah

Slanina už 'svou' Zlatou tretru neuvidí

OSTRAVA

Česká atletika utrpěla obrovskou ztrátu. Ve věku 54 let byl v pondělí nalezen oběšen ve svém bytě druhý muž atletického svazu Jan Slanina, který svůj život spojil s vítkovickým klubem i ostravským mítinkem Zlatá tretra. Jeho nadcházející 42. ročník již obětavý funkcionář neuvidí.

Článek

Slaninu spolupracovníci pohřešovali od čtvrtka, kdy se neobjevil v práci. Nehlásil se ani o víkendu, a tak byla kontaktována policie. "V pondělí brzy ráno jsme otevřeli byt na ostravském sídlišti a našli ostatky muže, jehož popis odpovídá Janu Slaninovi," uvedl tiskový mluvčí ostravské policie Milan Klézl. Dopis na rozloučenou dosud vyšetřovatelé neobjevili, ale vše podle jejich vyjádření nasvědčuje sebevraždě.

Bývalý sprinter a později úspěšný trenér vychoval řadu talentů v čele s vicemistryní světa Kocembovou, kterou si později vzal, a v poslední době se už víc věnoval funkcionářské práci a vykonával funkci místopředsedy Českého atletického svazu.

V poslední době měl však osobní problémy a podle informací Práva měl být trestně stíhán za zavinění dopravní nehody. Jeho potíže byly zřejmě tak závažné, že i sportovec, který ze všeho nejvíc nenáviděl porážky, svůj boj s osudem vzdal.

Reklama