Hlavní obsah

Znojmo - Karviná 0:2Juřena dvěma góly během minuty rozhodl o výhře Karviné

Střídající Václav Juřena dvěma góly během minuty rozhodl o výhře Karviné 2:0 na hřišti Znojma ve 13. kole druhé ligy. Hosté přitom hráli už od 11. minuty v deseti bez vyloučeného Cverny. V plném počtu však nedohrálo ani Znojmo. Karviná vyhrála potřetí v řadě a na postupové příčky ztrácí jen tři body.

Článek

Hostům situaci hodně zkomplikoval Cverna, který už v 11. minutě hrubě zajel do protihráče a dostal červenou kartu. Chvíli na to mohl domácí poslat do vedení Stáňa, ale při sólovém nájezdu neuspěl proti brankáři Lipčákovi.

V 62. minutě srovnal počet hráčů na hřišti Kovačič, který dostal druhou žlutou kartu, a Karviná toho dokázala využít. Střídající Juřena zužitkoval chybu domácí obrany a otevřel skóre. Ani ne za minutu se Juřena znovu ocitl sám před brankářem a definitivně Znojmo zlomil.

Varnsdorf přišel o šanci vrátit se na druhé místo v tabulce, poté co v závěru utkání neudržel vedení na hřišti Mostu a prohrál 1:2. Přerušil tak svoji sérii pěti výher. Dvěma góly v závěrečných třech minutách o tom rozhodl Mlika. Most vyhrál poprvé od srpna a po předchozích osmi zápasech bez vítězství.

Varnsdorf byl v Mostě o začátku lepším týmem, ale nedokázal proměňovat šance. Povedlo se to až čtvrt hodiny před koncem Jurčovi, který si zpracoval dlouhý pas a obstřelil brankáře. Už se zdálo, že si jdou Severočeši pro šestou výhru za sebou, která by je vrátila o bod za vedoucí Olomouc, jenže v 87. minutě se po rohu prosadil Mlika a ukončil 377 minut trvající střelecké trápení Mostu. Navíc za další dvě minuty se Mlika trefil ještě jednou a zajistil Mostu cenné vítězství.

Fotbalová národní liga - 13. kolo:
Znojmo - Karviná 0:2 (0:0), Most - Varnsdorf 2:1 (0:0).

Reklama