Hlavní obsah

Sedm bodů po třinácti kolech je strašidelně málo, uvědomuje si ústecký manažer Pelc

Ústí nad Labem

Až neuvěřitelně špatný podzim prožívají fotbalisté FK Ústí nad Labem ve druhé nejvyšší soutěži. Nejen, že se jim nedaří dostat výš z předposledního místa tabulky, ale navíc se zvyšuje jejich ztráta na první nesestupovou příčku. Krušné období těžce nese i sportovní manažer ústeckého klubu Stanislav Pelc, někdejší dlouholetý hráč pražské Dukly z dob jejích triumfů v československé lize.

Foto: Josef Pešout, Právo

Manažer fotbalistů Ústí nad Labem Stanislav Pelc.

Článek

Neúspěchy Ústí jsou možná největším negativním překvapením dosavadního průběhu FNL. Jak to vnímáte?

Prožíváme to hodně špatně. Nikdo z nás, co se pohybujeme kolem ústeckého fotbalu, si nepředstavoval, do jak těžké situace se dostaneme. Na jednu stranu je hezké, že jsme se z provizorních šaten přestěhovali do moderního zázemí rekonstruovaného stadiónu a využíváme nadstandardní podmínky, ale výsledky jsou úplně opačné. Máme strašidelně málo bodů - sedm po třinácti kolech.

V čem vězí největší problém?

Sami nevíme, čím to je. Hledáme důvody a řešíme, proč pořád prohráváme. Bohužel nezvládáme zápasy také kvůli hrubým chybám hráčů.

Jak se promítla trenérská změna, když Lukáše Přerosta vystřídal Petr Němec?

Věřili jsme, že by výměna na lavičce mohla tým nastartovat. Nasvědčoval tomu i první zápas pod vedením Petra Němce a výhra nad Vlašimí. Jenže následně jsme neuspěli v Kolíně, kde jsme po sedmi šancích měli bodovat, ale nevyšlo to. Mužstvo se propadlo do psychického útlumu, který se nedaří zlomit. Krizi prohloubilo domácí selhání s Frýdkem-Místkem. Trenér Němec měl určitě jinou představu a je nesmírně zklamaný jako všichni ostatní v klubu.

Z vašich slov nevyznívá obligátní zdůrazňování velké marodky, trestů a smůly, jako to bývá ve vyjádřeních trenérů nebo funkcionářů v podobných případech.

Na nic takového se nevymlouváme a žádnou stížnost na vnější faktory nevznášíme. Naopak letos máme až nečekaně málo zdravotních problémů. Občas je někdo vykartovaný, ale to se dá nahradit.

S čím jdete do zbývajících tří kol podzimu?

Na čtrnáctý Most ztrácíme už čtyři body, na třináctý Třinec ještě o dva více. Přáli bychom si, abychom chytli nějakou vítěznou šňůru a dostihli soupeře před námi. Jedeme do Sokolova, hostíme Karvinou a jedeme do Znojma.

Reklama