Hlavní obsah

Hráč a trenér měsíce: Súkenník a Šmejkal

Praha

Měsíc listopad zakončil podzimní část Fotbalové národní ligy, která tak na čas ulehla k pomyslnému zimnímu spánku. Ligová fotbalová asociace opět vyhlašovala nejvýraznější aktéry posledních kol. Nejlepším listopadovým hráčem vyhlásila slovenského záložníka ve službách Žižkova Igora Súkenníka, který se hned čtyřikrát zapsal mezi střelce. Trenérem měsíce pak LFA zvolila sokolovského Daniela Šmejkala, jehož Sokolov nepoznal v uplynulém měsíci hořkost porážky.

Foto: LFA

Nejlepším hráčem za listopad byl vyhlášen slovenský záložník ve službách Žižkova Igor Súkenník.

Článek

Od začátku soutěžního ročníku dokázal Igor Súkenník vsítit již šest branek a po Zdeňku Folprechtovi je tak druhým nejlepším týmovým střelcem. Čtyři ze svých tref vměstnal do uplynulého měsíce.

„Sice v létě dost kluků odešlo, ale dá se říct, že zdravé jádro zůstalo. Vítězství nad Sigmou Olomouc bylo skvělým začátkem, a i když přišlo pár zaváhání, tak jsme tady dle mého názoru s podzimem všichni spokojeni. Do sezóny jsme šli s tím, že chceme hrát fotbal, který bude lidi bavit, a budeme vyhrávat. Nakonec je z toho třetí místo, takže naprostá spokojenost. O postupu se ale vůbec nemluví, takže necítíme žádný tlak," řekl Súkeník.

Trenér měsíce pak je Daniel Šmejkal z Baníku Sokolov, který ve čtyřech zápasech nasbíral celkem osm bodů a nepoznal hořkost porážky.

„V závěrečné třetině podzimu se nám herně i výsledkově povedlo domácí utkání s Mostem, takové derby. Mužstvo si začalo více věřit, kluci získali sebevědomí a musím říct, že pak jsme podzim dojeli dobře. A jsme samozřejmě moc rádi, že se to takhle podařilo," svěřil se Šmejkal a dodal: „Chtěl bych říct, že to je naše ocenění, protože patří nám trenérům, realizačnímu týmu, hráčům. Myslím si, že fotbal absolutně není individuálním sportem. Já jsem pochopitelně rád, že jsme toto ocenění dostali jako klub a jako tým a doufejme, že není poslední."

Reklama