Hlavní obsah

Most - Pardubice 2:5Pardubice rozstřílely Most, Fusek dal hattrick

Praha

Pardubice ve 24. kole Fotbalové národní ligy rozstřílely předposlední Most 5:2, když čtyři branky daly už v první půli. Hattrickem k výhře přispěl útočník Dominik Fusek, další dvě branky přidal Michal Petráň. Pro Most to byla devátá prohra za sebou.

Článek

Most doma nutně potřeboval ukončit sérii proher, aby ještě vykřesal alespoň teoretickou šanci na záchranu, jenže vůbec nezvládl první poločas. Už ve 2. minutě otevřel skóre Fusek, záhy zvýšil Petráň a do půlhodiny vedli hosté už o čtyři góly. Domácí se probrali až po změně stran, dokonce poprvé od listopadu dali dva góly, ale jasnou prohru už neodvrátili.

Boj o postup si zkomplikoval Žižkov, který prohrál 0:1 ve Znojmě a na postupové příčky ztrácí už šest bodů. Pražané přitom měli převahu a jen v první čtvrthodině si vytvořili čtyři šance, jenže gólu se dočkali domácí. Rohový kop odvrátila žižkovská obrana jen k Hříbkovi, který se trefil k tyči. Autor gólu navíc vzápětí zabránil brance na druhé straně.

Žižkov nevyužil ani další šance, a když Znojmo nepotvrdilo vedení z několika nadějných brejků především v podání Oklešťka, skončil zápas těsnou výhrou Moravanů.

24. kolo druhé fotbalové ligy:
Most - Pardubice 2:5 (0:4)
Branky: 72. Koudelka, 79. Danoski - 2., 20. a 75. Fusek, 11. a 31. Petráň. Rozhodčí: Machálek - Vysloužil, Černý. ŽK: Danoski, Hanzlík - Fusek.
Most: Divkovič - Řehák (33. Koudelka), Jan Procházka, Běloušek, Šural - Hanzlík, Fall (23. Danoski), Koukal (81. Schůt), Maruna - Kurtaj, Jiří Procházka. Trenér: Medynský.
Pardubice: Frydrych - Kakrda, Bederka, Kopřiva (82. Vencl), Pospíšil - Fousek (55. Dostálek), Kudrna, Jeřábek, Kim Te-won (64. Záviška) - Petráň, Fusek. Trenér: Michal.
Znojmo - Viktoria Žižkov 1:0 (1:0)
Branka: 36. Hříbek. Rozhodčí: Jílek - Arnošt, Ratajová. ŽK: Žondra, Lapeš, Cihlář - Marek, Voltr, Hovorka.
Znojmo: Ilizi - Hříbek, Dreksa, Svozil, Odehnal - Cihlář, Okleštěk, Lacko, Helísek (65. Stáňa) - Ledecký (70. Nepožitek), Žondra (77. Lapeš). Trenér: Grmela.
Žižkov: Holý - Súkenník, Hovorka, Karafiát, Bartošák (81. Kučaba) - Souček - Bazal, Podrazký (54. Černý), Folprecht - Voltr, Marek. Trenér: Trpišovský.

Reklama