Hlavní obsah

Ústí - Znojmo 1:2Ústí nedalo penaltu a prohrálo gólem z úplného závěru

Ústí nad Labem

Fotbalisté Ústí nad Labem ve 3. kole FNL prohráli se Znojmem 1:2. Severočeši přitom vedli po Zemanově gólu a ještě předtím zahrávali penaltu, kterou však Králík neproměnil. Znojmo po změně stran otočilo skóre zásluhou Nepožitka a Žondry.

Článek

Od začátku se hrálo ofenzivně, ale oba týmy zahazovaly šance. Potvrdil to i Králík, který v 28. minutě dostal výhodu penalty po faulu na Smolu, ale brankář Doleček vystihl směr a střelu zneškodnil. Krátce nato však musel kvůli zranění střídat.

Náhradního brankáře Veselého překonal v posledních vteřinách poločasu Zeman, který se prosadil hlavou po Králíkově rohovém kopu. Jenže hned po změně stran srovnal Nepožitek a dvě minuty před koncem přišel obrat: po chybě ústeckých hráčů na polovině hřiště hosté zaútočili a Žondra získal pro Znojmo tři body.

Fotbalová národní liga - 3. kolo:
Ústí nad Labem - Znojmo 1:2 (1:0)
Branky: 45. Zeman - 49. Nepožitek, 88. Žondra. Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Peterka, Miškovič - Nepožitek, Šumbera, Žondra. Diváci: 1260.
Ústí: Zacharda - Zukič (64. Vaněk), Rašo, Zeman, Šnirc - Eliáš (81. Bubeníček), Králík (64. Leibl), Peterka, Miškovič, Novotný - Smola. Trenér: Němec.
Znojmo: Doleček (31. Veselý) - Mezlík, Cihlář, Odehnal - Šumbera, Nepožitek, Okleštěk, Helísek, Njire (57. Ledecký) - Šamánek (86. Kostorek), Žondra. Trenéři: Kučera a Uličný.

Reklama