Hlavní obsah

Varnsdorf převzal trenér Veselý. Cíl je jasný - záchrana

Varnsdorf

Nevděčnou, ale o to víc motivující roli přijal na sebe trenér Roman Veselý. Stal se koučem druholigového FK Varnsdorf v situaci, kdy severočeský klub tráví zimní přestávku ve FNL na posledním místě tabulky. A jelikož na jaře soutěž opustí pouze jediný tým, který při účasti patnácti celků skončí na dně pořadí, zní úkol jasně: vylepšit si stávající pozici alespoň o jediný stupínek.

Článek

Fotbalový Varnsdorf prožívá doslova houpačku. Na jaře 2015 si pod taktovkou trenéra Zdenko Frťaly vybojoval právo účasti v nejvyšší soutěži, ale ve skoku výš mu zabránilo nesplnění požadovaných parametrů pro I. ligu. Frťala odešel na Slovensko a jeho nástupce Roman Skuhravý musel skousnout nejen špatný podzim, ale i ukončení svého varnsdorfského angažmá. V prosinci se vrátil Frťala, jenže v lednu se dohodl na práci v prvoligovém Jablonci. A Varnsdorf oslovil trenéra Romana Veselého.

„Přišel jsem k mužstvu, které je na tom v tabulce špatně. Ale podepsala se na propadu výkonnosti spousta okolností. Nejspíš se vloudila i demotivace z neuskutečněného postupu, na kluky padla psychická deka. Jak se říká, hlava to nevzala. Do toho zasáhla zranění, odložení několika zápasů a faktorů bylo najednou víc," přemítal Veselý, jenž není ve fotbalovém prostředí nováčkem.

„Šest let jsem působil ve Viktorii Žižkov, kde jsme se pohybovali mezi první a druhou ligou. Dělal jsem asistenta trenérům Grigovi, Csaplárovi, Petrželovi, Pulpitovi. A v roce 2010 jsem vedl Žižkov nějaký čas i jako hlavní kouč. Takže snad nějaké zkušenosti mám včetně trénování Kolína, Bohemians Praha/Střížkov," vypočítává trenér svoje štace.

Varnsdorfské prostředí mu není neznámé. „Klub hraje pravidelně ve druhé lize a má dobré renomé. Velkým motivačním prvkem je samozřejmě záchrana. Je na nás, abychom zapracovali po všech stránkách. Víme, že sestupuje jen jeden celek a věříme, že to nebude Varnsdorf. Díváme se především na sebe," nastiňuje svůj pohled.

Upíná se varnsdorfský klub k výpomoci z prvoligových klubů? „Spolupracujeme s Jabloncem, Mladou Boleslaví, Teplicemi i Libercem. Snad nějací hráči ještě přijdou, ale zatím bych to nespecifikoval," dodal varnsdorfský trenér.

Reklama

Související témata: