Hlavní obsah

Ratajová hned po vypršení trestu znovu v hlavní roli. Namíchla Baník, komise ji podržela

Sokolov
Aktualizováno

Slavná to žena, jen jestli publicity kolem ní už není příliš. Sotva si Lucie Ratajová odseděla čtyřzápasový trest za chyby v prvoligovém duelu Brno - Sparta, hned při návratu se znovu dostala do centra dění. Asistentka rozhodčího byla delegována na druholigový duel Baník Sokolov - Baník Ostrava. Zápas skončil 0:0 a ostravští fotbalisté se cítí poškozeni. Ratajová odmávala sporný ofsajd, kvůli němuž neplatil gól Tomáše Zápotočného. Podle komise rozhodčích učinila správné rozhodnutí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Bořek Dočkal a Ondřej Mazuch v diskusi s rozhodčím Pavlem Královcem a asistentkou Lucií Ratajovou po sporném gólu Brna na 3:3.

Článek

Ostravské rozžhavila do běla. Mohli vyhrát 1:0, ale místo toho venku na podzim pošesté jen remizovali. „Vypadalo to jako regulérní gól," nechápal trenér Vlastimil Petržela.

Už i Baník se tedy zlobí na asistentku sudího Lucii Ratajovou, kterou před časem komise rozhodčích potrestala pozastavením činnosti na čtyři utkání za chyby v prvoligovém utkání Brno - Sparta. Chybně posoudila zejména ofsajdovou situaci v nastavení, ze které Zbrojovka vytěžila vyrovnání na konečných 3:3.

„Víte, ona je jedna z nejlepších asistentek na světě. Viděl jsem ji na velkých akcích. Bude chybět ve čtyřech zápasech, to se stane i hráčům a chybějí déle. Myslím si, že se s tím vyrovná," zastal se jí šéf komise Michal Listkiewicz.

Během trestu byla Ratajová také hostem pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1. Její návrat na trávník byl každopádně kontroverzní.

Nikomu jsem nepřekážel, dušuje se Mičola

Ostravský Zápotočný poslal v závěru utkání v Sokolově míč do sítě a hosté slavili vítězný gól. Marně, protože Ratajová odmávala ofsajd Mičolovi. Ostravský hráč sice stál v ofsajdovém postavení, z televizních záběrů se však zdá, že hru spíše neovlivňoval. V takovém případě měl gól platit.

„Ano, byl jsem v ofsajdovém postavení, ale zůstal tam stát a míč šel mimo mě. Nikomu jsem nepřekážel, nikomu neclonil. Podle mě to byl zcela regulérní gól," dušuje se Tomáš Mičola.

Zástupci Baníku se domnívají, že Ratajová rozhodla pod vlivem své chyby v Brně. Aby jí neunikl další ofsajd, praporek raději zvedla. A podle nich chybně.

Listkiewiczova komise však tentokrát slavnou ženu s praporkem podržela. "Asistentka Ratajová v 85. minutě nepochybila, když správně signalizovala ofsajd hráčů Baníku Ostrava před dosažením branky," praví se v komuniké z pondělního zasedání.

Peřinu potrestali, Jílka se zastali

Komise pak probrala také dva sporné momenty z 13. kola nejvyšší soutěže. Asistent Pavel Peřina dostal stopku na jedno utkání za to, že se v uktání Zlín - Zbrojovka (2:1) dopustil hrubé chyby. V 70. minutě nesignalizoval ofsajd brněnského Škody, který vstřelil branku.

Zastala se naopak rozhodčího Jílka, jemuž slávisté vyčítají, že v 89. minutě vršovického derby s Bohemians (1:1) neodpískal penaltu za Havlův zákrok na Mešanoviče. "Dospěli jsme k názoru, že rozhodčí Jílek posoudil tuto situaci správně a nenařídil pokutový kop, neboť bránící a útočící hráč se drželi vzájemně."

Reklama

Související témata: