Hlavní obsah

Pět gólů jsem dal naposledy za mladší žáky, smál se středopolař Olomouce Plšek

Olomouc

Fotbalisté olomoucké Sigmy se předehrávce 16. kola Národní ligy s Prostějovem rozloučili s domácím publikem nevídanou kanonádou. K výhře 7:0 přispěl pěti trefami záložník Jakub Plšek, který zároveň s 13 góly vede i tabulku střelců.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Plšek ze Sigmy Olomouc (vpředu). Archivní foto.

Článek

Na dnešní derby s Prostějovem asi hned tak nezapomenete?

Určitě. Možná do smrti. Pět gólů jsem dal naposledy někdy v mladších žácích, kdy jsme zápasy vyhrávali 20:0, Hrozně si toho vážím.

Pět branek z těch sedmi jste vstřelili ze standardek...

Zaměřili jsme se na ně v přípravě, protože Prostějov v tomto směru není moc silný. Dostává z nich hodně branek. Vyšlo to, a určitě nad plán.

Kde se ve vás vzalo tolik střelecké potence?

Zadáci soupeře se soustředili spíše na Tomáše Chorého a další útočné hráče. My z druhé vlny jsme tak měli mnohem více prostoru.

Pamatujete si vůbec, jak ty vaše góly padly?

Vím, že čtyři byly ze standardek, jedna z nich z penalty. To, že to vyplulo zrovna ke mně, byla náhoda. Pátý se mi ale povedl. To byla krásná akce.

Branek jste ale mohl dát ještě víc. Jedna vaše rána skončila na břevně...

Vykopl jsem krtka. Ani nevím, jak balón na břevno doplul. Poslal jsem ho na bránu i s kusem trávy. Škoda, šest gólů by vypadalo ještě lépe.

Už ve středu vás čeká v Ostravě dohrávka s Baníkem, což bude souboj prvního s druhým...

Nesmíme si tam podzim pokazit. Proto musíme na dnešek rychle zapomenout, zregenerovat a dobře se na středu připravit. Chceme tam vyhrát, ale i bod bude dobrý. Motivace je navíc o to větší, že můžeme před zimní přestávkou udržet neporazitelnost.

Reklama

Související témata: