Hlavní obsah

Olomouc - Vlašim 1:0Olomouc znovu vyhrála a vede tabulku už o sedm bodů

Olomouc

Fotbalisté Sigmy Olomouc vyhráli i druhé jarní utkání, když doma udolali Vlašim 1:0, a znovu se tak přiblížili návratu do nejvyšší soutěže. V tabulce druhé ligy mají na prvním místě náskok už sedmi bodů na druhý Baník Ostrava, který v sobotu prohrál, a osmi bodů na třetí Opavu.

Článek

Olomouc počtvrté z posledních pěti utkání udržela čisté konto, a tak jí k výhře stačil jediný gól. Ve 20. minutě se o něj postaral Plšek, který potvrdil roli nejlepšího střelce soutěže. Dal už 16. gól v sezoně z 18 zápasů.

Varnsdorf rozstřílel poslední Prostějov 7:2. O sedm tref vítězů se podělilo šest střelců, jen Dordič se prosadil dvakrát.

Domácím hodně pomohl vydařený vstup do zápasu, už v desáté minutě vedli 2:0 po gólech Durdeviče a Zbrožka. Hosté sice pak snížili, ale na konci prvního poločasu a na začátku druhého inkasovali další tři trefy a už se nevzpamatovali.

Prostějov v této sezoně inkasoval sedm branek již podruhé. V listopadu utrpěl debakl 0:7 v Olomouci.

18. kolo druhé fotbalové ligy:
Varnsdorf - Prostějov 7:2 (3:1)
Branky: 44. a 53. Dordič, 6. Durdevič, 10. Zbrožek, 59. Švantner, 86. Fotr, 89. Kozma - 32. Skwarczek, 65. Kroupa. Rozhodčí: Adámková - Ratajová, Šimáček. Bez ŽK. Diváci: 782.
Varnsdorf: Porcal - Zbrožek, Zieris, Lischka - Cennerazzo, Daníček (81. Neuberg), Bláha, Knejzlík (71. Fotr) - Dordič, Švantner (60. Kozma), Durdevič. Trenér: Frťala.
Prostějov: Halouska - Machynek, Malý, Schuster, Hýbl - Hirsch (57. Hladík), Skwarczek, Fládr (68. Čtvrtníček), Alaverdašvili - Elšík (46. Sečkář), Kroupa. Trenér: Aleksijevič.§
Sigma Olomouc - Vlašim 1:0 (1:0)
Branka: 20. Plšek. Rozhodčí: Mrázek - Vlasjuk, Caletka. ŽK: Hadaščok (Vlašim). Diváci: 2421.
Olomouc: Reichl - Sladký, Škerle, Radakovič, Vepřek - Zahradníček (87. Manzia), Houska, Plšek, Falta (90.+1 Štěrba) - Buchvaldek (41. Hála) - Chorý. Trenér: Jílek.
Vlašim: Nguyen - Wiesner, Štochl (80. Jeslínek), Piško, Tusjak - Reiter (46. F. Hašek), Kulhánek, Janda, Kučera (88. Březina) - Vyhnal, Hadaščok. Trenér: M. Hašek.

Reklama