Hlavní obsah

Jsem zklamaný, že nemáme ani bod, říká trenér Horváth o špatném úvodu Sokolova

Ústí nad Labem

S Viktorií Plzeň získával jako hráč mistrovské tituly a zahrál si i Ligu mistrů, ještě letos na jaře Pavel Horváth v roli jednoho z trenérů společně se Zdeňkem Bečkou přivedl západočeský klub ke druhému místu v první lize. V úvodu nové sezóny ale prožívá hořké období. Po svém nástupu na trenérskou lavičku druholigového Baníku Sokolov musel Horváth skousnout dvě porážky.

Foto: fcviktoria.cz

Pavel Horváth na trenérské lavičce Baníku Sokolov.

Článek

Co říkáte na nepovedený rozjezd sokolovského týmu do rozbíhajícího se ročníku Fortuna národní ligy?

Nemáme zatím ani bod, což samo o sobě není příjemná situace. Přesto i v tuto chvíli budu optimistický. Jsem přesvědčen, že i přes prohru 1:2 v Ústí nad Labem jsme byli lepší a měli jsme daleko více střeleckých příležitostí. Bohužel ve fotbale to tak někdy je.

V závěru zápasu došlo ke strkanicím, když se domácí se rozčilovali kvůli tomu, že vaši hráči v poslední minutě nevrátili míč, zahraný ústeckým brankářem za lajnu při zranění sokolovského hráče.

Přesně jsem to neviděl. Emoce byly zbytečné. Ústečtí prostě získali tři body. A jen mohu říci, že jsem z výsledku zklamaný.

Ústecký tým vede trenér Jiří Skála, s nímž jste společně hráli za Slavii Praha, FK Teplice, a ještě před několika lety jste oba působili ve Viktorii Plzeň. Vy jako hráč a Skála coby asistent tehdejších trenérů Vrby, Uhrina mladšího a Koubka.

Před zápasem jsme se s Jirkou pobavili, ale při utkání to člověku do hlavy nepřijde. Pohyboval jsem se často u postranní čáry. Snažím se být s klukama a pomoci jim i během hry nějakým postřehem. Naše hra snesla určité měřítko, byla tam i spousta dobrých věcí, ale po dvou kolech jsme stále bez bodu.

Uvažujete o posilách?

Myslím, že nikdo nepřijde.

Vnímáte fakt, že „vaše" Viktoria Plzeň ztratila v tomto týdnu naději na Ligu mistrů a musí zabojovat alespoň o skupinovou fázi Evropské ligy?

Že nebudou hrát o Ligu mistrů je realita (trpký výraz).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články