Hlavní obsah

Brazilci Eden dobyli, co další gigant? Můžeme hrát i s Chelsea, věří Trpišovský

Praha

Smetánka světového fotbalu si na jaře podává ruce v Edenu. Po senzačním vyřazení Sevilly si řada hráčů Slavie nedávno zahrála za reprezentaci proti Brazílii. Kanárci nakonec v Praze uspěli, teď je tady ovšem další klubový gigant. Úvodní duel čtvrtfinále Evropské ligy proti londýnské Chelsea. „Stojí proti nám absolutní špička. Věřím však, že máme takovou sílu, že se dokážeme i jí postavit,“ doufá trenér Jindřich Trpišovský.

Když nám chybí Souček, je to jako když Chelsea chybí Hazard, přiznává trenér Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dlouho jste si přál narazit na giganta z Anglie. A teď ho konečně máte.

Má mimořádnou sílu. U soupeřů, které jsme vyřadili, bylo možné najít něco, co jim nevyhovuje. Ale Chelsea? Hraje Premier League, tolik toho vyhrála, zvládají velké zápasy a jsou odolní v soubojích. I největší hvězdy jako Hazard, Jorginho nebo Willian. Hrají ve velké intenzitě, takže naše přednosti, které jsme předvedli v minulých kolech, umí Chelsea vyrovnat. Z anglických týmů má nejlepší defenzivu, je komplexní. Stojí proti nám absolutní špička. Přáli jsme si je ovšem při losu, chtěli jsme si porovnat, na co máme. Takže jsme rádi.

Jaké zápasy Chelsea jste hráčům na videu ukázal?

Když přijel Genk, museli jsme jim třeba Trossarda teprve představit. Teď je příprava jednodušší, protože kluci koukají na fotbal a Chelsea znají. Je oříšek najít nějaké slabé místo, které bychom mohli využít. Máme však sílu, dokážeme se takovému týmu postavit. Sledovali jsem hlavně zápasy, v nichž se soupeřům podařilo Chelsea obrat o body nebo ji dostat pod tlak. A také její poslední utkání s Kyjevem, s nímž jsme sami hráli.

Takto bude večer vypadat část hlediště v EdenuVideo: Sport.cz

Jenže vám chybí vykartovaný reprezentant Souček, klíčová postava.

Bude nám chybět ve všem, je pro nás klíčový ve všech situacích. Jako kdyby Chelsea vypadl Hazard. Stejně však brzo přijde doba, kdy se bez Tomáše budeme muset obejít. Některé varianty, jak ho nahradit, máme. Jedna se nám rýsuje nejvíce. Jeho role a úkoly si stejně budeme muset rozdělit mezi sebe. A spíše také trochu přeskupíme střed pole.

Chelsea hrála až v pondělí s West Hamem, v neděli ji čeká Liverpool. Doufáte, že v Praze zohlední velký ligový duel?

Troufnu si koukat Sarrimu do hlavy... (úsměv) Jedno máme společné, nemůžeme žádný zápas brát na lehčí váhu. Nevěřím, že by nějakému utkání dávali méně nebo více pozornosti. Jedenáctka na Liverpool se bude podle mě hodně blížit sestavě s West Hamem. Tady dostanou příležitost hráči, kteří nehráli. Myslím, že tak pět jiných, hlavně ofenzivních. Očekávám, že budou hrát Pedro, Willian, možná Kovačič. Chelsea ví, že má odvetu doma.

Reklama