Hlavní obsah

Španělský tisk považuje vítězství Villarrealu za logické

MADRID/PAŘÍŽ

Španělský tisk považuje čtvrteční vítězství fotbalistů Villarrealu 2:1 nad Mladou Boleslaví v Poháru UEFA za logické s poukazem na velký rozdíl ve výkonnosti obou mužstev. Hosté si ale podle něj zápas v posledních chvílích zbytečně zkomplikovali a mohli být rádi, že rozhodčí neuznal v prodloužení soupeři branku kvůli pochybnému ofsajdu.

Článek

"Villarreal vyhrál autoritativním způsobem a udělil naivní Mladé Boleslavi lekci," napsal El País. El Mundo označil výkon Villarrealu za brilantní, ale uvedl, že Mladá Boleslav mu večer málem zkazila. Na "zbytečné nervy" Španělů v samém závěru utkání poukazuje i řada dalších listů, podle nichž Villarreal kontroloval hru od 1. do 90. minuty. "Napřed procházka, pak zbytečně trpěli," napsaly shodně sportovní deníky Marca a As.

Podle As je rozdíl v úrovni obou týmů propastný. Za soupeře velmi skromné úrovně označil Mladou Boleslav i barcelonský Sport. Ten ale také napsal, že "Popelka skupiny padla s hlavou vysoko vztyčenou". Valencijský Mediterráneo vytkl domácím přílišnou tvrdost. Podle něj museli hráči Villarrealu vedle hry věnovat úsilí také tomu, "aby se vyhýbali kopancům, které Mladoboleslavští rozdávali napravo nalevo".

Prakticky všechny deníku uznávají, že ofsajd, kvůli kterému rozhodčí neuznal vyrovnávací branku Mladé Boleslavi, byl velmi sporný. Píší ale, že remíza by byla pro Villarreal nespravedlivá. Ze španělského mužstva chválí tisk hlavně Matíase Fernándeze, české hráče jednotlivě nehodnotí.

Utkání Sparty bylo dle L´Équipe plné zvratů

Utkání Sparty v Toulouse, kde Pražané vyhráli 3:2, bylo podle francouzského sportovního deníku L´Équipe plné zvratů, ale jeho tempo jen stěží připomínalo, že jde o evropský pohár. Podle listu se zdálo, že toulouské mužstvo vzalo zápas za dobrý konec a mělo šanci konečně po dvaceti letech nějaké utkání evropské soutěže vyhrát. "Ale když se dělají tak hrubé chyby v koncentraci, dá se čekat jenom kruté zklamání," napsal. Všechny branky s výjimkou úvodního gólu domácího Elmandera označuje list za dárky jednoho soupeře druhému.

Reklama

Související témata: