Hlavní obsah

Slávisté řeší před Tottenhamem obsazení postu pravého obránce

PRAHA

Hlavní kouč fotbalistů Slavie Karel Jarolím musí před čtvrtečním utkáním Poháru UEFA proti Tottenhamu Hotspur řešit problém s obsazením postu pravého obránce. V posledních dvou přípravných zápasech Pražanů obsadil tento post Gebre Selassie, ale ten není na soupisce pro jarní část evropské soutěže. Trenérskému vedení Slavie nezbývá než věřit, že se uzdraví František Dřížďal, který se zranil v přípravném utkání v Dubaji proti CSKA Moskva.

Článek

Mimo Theodora Gebre Selassieho, který sice v přípravných utkáních Slavie často nastupoval na pozici pravého obránce, nemůže na místě pravého beka proti Tottenhamu hrát ani Matej Krajčík. Ten pyká za žluté karty.

Pokud se Dřížďal do utkání proti Kohoutům neuzdraví, počítají trenéři sešívaných s nasazením Hubáčka, který ale obvykle hraje na postu levého obránce. „Doufáme, že se František uzdraví. Pokud by se neuzdravil, na pravém kraji obrany nastoupí Hubáček a na jeho místo levého krajního obránce by se postavil Pudil,“ řekl asistent trenéra Jarolíma Petr Vrabec.

Týden poté, co slávisté na Strahově přivítají 14. února Tottenham Hotspur, odehrají odvetu na White Hart Lane, což je domovský stánek Kohoutů vybudovaný již v roce 1899. Při plné návštěvnosti pojme tento stadión 36 tisíc diváků.

V sezóně 2006/07 se Slavia v Poháru UEFA již s Tottenhamem potkala, to bylo ovšem v o poznání dřívější fázi soutěže. Právě londýnský tým tehdy zavřel dveře sešívaným do základní skupiny Poháru. Slávisté tenkrát v obou zápasech prohráli 0:1.

Reklama

Související témata: