Hlavní obsah

Fotbalisté Leverkusenu si selhání proti Zenitu dokázali jen těžko vysvětlit

LEVERKUSEN/PRAHA

Drtivou prohru si odnesli fotbalisté Leverkusenu z vlastního hřiště v prvním utkání čtvrtfinále Poháru UEFA, ve kterém podlehli ruskému mistrovi Zenitu Petrohrad 1:4. Do odvety, která je na programu příští čtvrtek tak mají mizivou šanci na postup. „Jsme ve velkém šoku. Nikdo z nás si nepředstavoval tak vysokou porážku,“ řekl obránce domácích a hráč německé reprezentace Gonzalo Castro.

Článek

První úder Zenitu přišel ve 20 minutě, když Aršavin propálil domácího gólmana Adlera, a zavěsil pod břevno. Nato sice domácí ještě stačili brankou Kiesslinga zareagovat, ovšem dvanáct minut ve druhé půli rozhodli o jasném vítězství celku z Petrohrodu. Postupně se trefili Pogrebňjak, Anjukov a Denisov, přičemž prvně jmenovaný si připsal již osmou branku v letošním ročníku soutěže.

„Našim úmyslem bylo neinkasovat, ale toto přání vzalo brzy za své. Tento výsledek opravdu bolí. Nyní bude hodně těžké koncentrovat se na odvetný zápas na půdě Zenitu,“ zoufal dvacetiletý zadák Leverkusenu Castro.

„Udělali jsme to Zenitu mnohem snazší. Nechali jsme je hrát, a to je proti mezinárodně zkušenému mužstvu velmi zrádné,“ smutnil po duelu zkušený záložník Bernd Schneider. „Před utkáním jsme si řekli, že musíme podat náš nejlepší výkon. Nakonec to byl náš nejhorší,“ nechápal ještě dlouho po utkání Schneider, který byl u jediného gólu svého týmu, když po jeho hlavičce vyrovnával Kiessling.

Německý reprezentant v dresu domácích Simon Rolfes viděl paralelu mezi utkáním proti Zenitu a prvním zápasem čtvrtfinále s Osasunou z předešlého ročníku Poháru UEFA. Ten Leverkusen prohrál také na domácím hřišti 0:3.

„Jsem opravdu zklamaný, protože jsme udělali stejné chyby jako loni. Z nějakého důvodu jsme nehráli ten fotbal, který předvádíme po celou sezónu. Možná jsme nebyli v nejlepší kondici. Vypadalo to, jako bychom neměli potřebnou sílu a energii,“ řekl na závěr Rolfes.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.