Hlavní obsah

Fanouška Petrohradu na finále Poháru UEFA pobodali

LONDÝN

Do Manchesteru dorazilo na středeční finále fotbalového Poháru UEFA více než 100 tisíc fanoušků týmu Glasgow Rangers bez vstupenek na zápas proti Zenitu Petrohrad, několik z nich bylo velice agresivních. V ulicích se odehrálo několik incidentů, jeden z nich odnesl příznivec ruského týmu bodnými ranami.

Článek

Zenit i v sestavě s českým obráncem Radkem Šírlem získal pohár po vítězství 2:0. "Bylo zatčeno šest příznivců Rangers, poté co byl ruský fanoušek pobodán na zádech," uvedla v prohlášení manchesterská policie, podle níž neohrožují Rusa jeho zranění na životě.

Problémy nastaly také v centru města krátce před zápasem, když se rozbila velkoplošná obrazovka přenášející duel v takzvané fanouškovské zóně v Piccadilly Gardens. Policie se snažila zpacifikovat skupinu agresivních Skotů, kteří po několikahodinovém popíjení házeli na strážce zákona lahve a plechovky.

Policie uvedla, že znovunastolení pořádku odneslo několik jejích členů zraněním. Celkově byly kvůli různým prohřeškům zatčeny tři desítky fanoušků.

"Jsme si jistí, že drtivá většina příznivců Rangers byla stejně jako my zklamaná z toho, že tuhle událost provázelo zbytečné a neakceptovatelné chování malé skupiny fandů. S většinou fanoušků nebyly žádné problémy a zjevně si užívali karnevalovou atmosféru ve městě," dodali představitelé policie.

Reklama

Související témata: