Hlavní obsah

Nenechte se vystrašit, nabádá liberecký Škorpil před bitvou se Slováky

LIBEREC

Souboj, který nenabídne ani bezhlavé útočení, ale ani přílišnou defenzívu, očekává ve čtvrtečním utkání druhého předkola Poháru UEFA mezi Libercem a slovenskou Žilinou kouč Severočechů Ladislav Škorpil. „Nesmíme se nechat vystrašit, protože to bychom daleko nedošli,“ řekl pro Sport.cz zkušený liberecký trenér.

Foto: PRÁVO

Ladislav Škorpil

Článek

„Očekávám těžký zápas. Žilina je týmem, který opravdu umí, o čemž svědčí i jeho výsadní postavení ve slovenské lize. Dvanáct bodů ze čtyř zápasů a skóre 15:1 mluví za vše. Už Slavia v loňském 2. předkole Ligy mistrů měla s Žilinou velký problém,“ připomněl Škorpil souboj, jenž pro pražský tým skončil šťastně až po pokutových kopech v odvetném utkání.

Trenér slovenského vicemistra Pavel Vrba si pro Sport.cz liboval, že jeho celek důležité dvojutkání zahajuje na půdě soupeře a odvetu bude hrát za dva týdny na svém trávníku. „Samozřejmě je lepší vjíždět do cíle na domácí půdě, ale jinak jde o kalkulace. Gól venku platí v pohárové matematice za dva, takže musíme klást důraz na to, abychom doma neinkasovali,“ reagoval na Vrbu třiašedesátiletý liberecký stratég Ladislav Škorpil

Chyby s Brnem se nesmí opakovat

Jakým způsobem bude chtít proti silnému slovenskému celku liberecký Slovan uspět? „Jestliže máme pomýšlet na postup, musíme zvítězit. Nepreferujeme ale ani bezhlavou útočnou filozofii, ani hru založenou na výrazné obranné činnosti. Obrana a útok musí být v rovnováze,“ odtajňuje Škorpil něco málo z předzápasové taktiky.

Aby ovšem Škorpilovi svěřenci mohli reálně uvažovat o postupu, nesmí opakovat výkon, který předvedli v posledním ligovém utkání na hřišti Brna, odkud Severočeši odjeli s vysokou porážkou 1:4. „Prohrou jsme se zabývali dlouho. Naše chyby byly naprosto zřetelné, což se nesmí opakovat,“ podotkl Škorpil před první kvalifikační konfrontací se Žilinou, která začíná ve čtvrtek v Liberci ve 20 hodin. On-line reportáž úvodního duleu druhého předkola Poháru UEFA můžete sledovat na Sport.cz!

Reklama

Související témata: